Dolar

32,5631

Euro

34,7032

Altın

2.496,42

Bist

9.524,59

Otobanda donmak üzereydi hayata döndü!

Hayvansever Kuram çiftinin Antalya-Denizli otoyolunda donmak üzereyken buldukları yavru köpek, Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edilerek kurtarıldı. Ebru ve Çağatay Kuram çifti ise yavru köpeği sahiplenerek ona Şans ismini koydu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-25 18:02:55

Otobanda donmak üzereydi hayata döndü!

İstanbul'a seyahat eden Ebru ve Çağatay Kuram çifti, yol kenarında hareketsiz halde duran yavru köpeği fark edince araçlarına aldı. Sonradan bir bacağının da kırık olduğunu fark eden Kuram çifti yavru köpeği, Küçükçekmece Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi'ndeki veteriner hekimlere teslim etti. Küçükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde başarılı bir ameliyat geçiren Şans isimli yavru köpek sağlığına kavuştu.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU, SEVİNCİNİ OYUN OYNAYARAK GÖSTERDİ
Yavru köpeğin en zor anlarına şahit olan hayvansever aile, evlerinin bahçesinde Şans'ın özgürlüğünü kısıtlamayacak özel bir alan oluşturdu. Yeni ailesine alışan Şans ise köpek tekrar yürümenin sevincini yaşarken mutluluğunu oyunlar oynayarak gösterdi. Hayvanlara işkenceye sıkça şahit olduğumuz bu günlerde yaralı köpeğin sağlığına kavuşmasında büyük çaba gösteren Ebru ve Çağatay Kuram çifti davranışlarıyla örnek oldu. Duyarlı çift, vatandaşlara sokak hayvanlarını sahiplenmeleri konusunda tavsiyesinde bulunurken, yaşanan hayvanlara şiddet olaylarına da tepki gösterdi.

"KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜRLER"
Şans köpekle ilk karşılaşmalarını anlatan Çağatay Kuram şunları söyledi: "Hızla arabayla geçerken son anda fark ettim. Olduğu yerden çıkmaya çalışıyordu, gücü yoktu. Patileri donmuştu. Isıttık, niyetimizde vardı zaten, bir hayvan sahiplenmek. Çocuklarımız var, bir oğlan bir kız , onlar çok istiyordu. Yavruyu bulunca sevindik. Araca alınca birkaç saat geçtikten sonra fark ettik ki, bir ayağı da kırık. Küçükçekmece Belediyesi ile irtibata geçtik. Onlarda çok yardımcı oldular, bir ayağı kırıktı, bir operasyon geçirdi . Şimdi hızlıca düzeliyor. Bu sayede bizim bir yavrumuz daha olmuş oldu. Benim eşime, eşimin de bana Sevgililer Günü hediyesi oldu. Biz ona şans olduk, oda bize şans oldu"

“PARA VERİP ALMAYIN BARINAKTAN ALIN”
Yavru köpeği bulduklarında büyük sevinç yaşadıklarını belirten Ebru Kuram ise," Tamamıyla bir şans eseriydi ve adı gibi şans oldu bize. Hiç görmeyebilirdik, gördük ve hayatı kurtuldu . Bize bir neşe ve sevinç oldu. Çocuklar köpek istiyoruz diye tutturmuştu. İstedikleri köpek buymuş demek ki. Herkese tavsiyem para verip almaktansa böyle barınaklardan yardıma muhtaç hayvanlara almaları. Bu mutluluğu hiç bir yerde bulamazsınız. Geldiğimizde eşim Küçükçekmece Belediyesini aradı. Telefonu kapatmamızın hemen ardından dönüş yaptılar ve hemen getirmemizi istediler köpeği. Sonra başarılı bir operasyon oldu. Personel çok güzel ilgilendi bizimle. Hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Şans köpeğin tedavi sürecini yürüten Veteriner Hekim de, “ Aile bize getirdiğinde bacağında, kaval kemiğinde ağır bir kırık vardı. Biz operasyonunu yaptık. Şuanda sağlığına kavuştu. Kısa bir süreç geçti üzerinden. Daha iyi olacak inşallah. Yeni ailesi olmasına çok sevindik. Güzel bir hayatı olacak. Sağlığına kavuşmasına vesile olduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.

Haber Ara