Dolar

32,5093

Euro

34,9415

Altın

2.435,68

Bist

9.716,77

ÖSO'dan İdlib mutabakatı açıklaması: Elimiz tetikte

Suriye'nin İdlib kenti ile ilgili Rusya ve Türkiye arasında yapılan mutabakat ile İdlib'te çatışmasızlık ortamı konusunda adım atılmış oldu. ÖSO ise bu duruma 'Elimiz tetikte olacak' diyerek tepki verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-23 18:04:29

ÖSO'dan İdlib mutabakatı açıklaması: Elimiz tetikte

Suriye'de muhaliflerin oluşturduğu en büyük askeri grup Ulusal Özgürleştirme Cephesi, Türkiye ile Rusya arasında varılan İdlib mutabakatını desteklediklerini açıkladı. Ancak dikkatli olmayı sürdüreceklerini vurgulayan muhalifler, "Parmağımız tetikte kalacak, silahımızdan, toprağımızdan veya devrimden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Özgür Suriye Ordusu bileşenlerinden Ulusal Özgürleştirme Cephesi, sosyal medya hesaplarından İdlib mutabakatıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a savaşı engellediği için teşekkür ederiz. Soçi görüşmelerinde edinilen kazanımlarla Türkiye'nin yürütmüş olduğu diplomasi çalışmaları bir başarı niteliğindedir." ifadeleri yer aldı.

Halkın, mutabakat sonuçlarını memnuniyetle karşıladığı belirtilen açıklamada, "Cuma günü yapılan halk gösterileri mutabakat sonuçlarını destekler nitelikteydi." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, "Esed rejiminin düşmesi hedefinden vazgeçmeyeceğiz. Bu yüzden silahımızı bırakmayacağız. Türkiye ile iş birliğimiz devam edecek. Rusya, İran ve Esed rejiminin gaddarca saldırılarına karşı teyakkuzda kalacağız." ifadesi kullanıldı.

Bölgedeki en güçlü gruplardan olan ve El Kaide'nin kolu olarak tanımlanan Tahrir El Şam ise Soçi mutabakatının ardından alacağı pozisyonla ilgili bir açıklama yapmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 17 Eylül'de, Rusya'nın Soçi kentinde, "İdlib Gerginliğin Azaltılması Bölgesindeki Durumun İstikrarlaştırılmasına İlişkin Mutabakatı" imzalamıştı.

İdlib'de yarısı evlerinden olan Suriyeliler olmak üzere yaklaşık 3 milyon sivil bulunuyor.

Haber Ara