Dolar

32,3641

Euro

34,9637

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

Ömer el-Beşir, yolsuzluk davası nedeniyle ilk kez hakim karşısına çıktı!

Sudan'ı 30 yıl yöneten ve askeri darbe ile görevinden alınan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, yolsuzluk suçlaması nedeniyle bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-19 14:41:46

Ömer el-Beşir, yolsuzluk davası nedeniyle ilk kez hakim karşısına çıktı!

buyuk_160

Sudan'ı 30 yıl yöneten ve askeri darbe ile görevinden alınan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, yolsuzluk suçlaması nedeniyle bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. 

Sudan'da 19 Aralık'ta, ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve ekmek fiyatlarının üç katına çıkması sonrası başlayan ve el-Beşir'i koltuğundan eden protestoların ardından ülkede bugün önemli bir gelişme yaşandı. 

Sudan'da yasa dışı yabancı para bulundurmakla ve resmi olmayan bir şekilde hediyeler almakla suçlanan Beşir bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Güvenlik güçleri mahkeme binasının içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri aldı. 

Sudan yargısı daha önce yaptığı açıklamada, Ömer el-Beşir'in yolsuzluk davasının ayın 19'unda yapılacağı duyurmuştu.

Güvenlik güçleri, 20 Nisan'da Devlet Başkanlığı Sarayı'nda ve Beşir'in ailesinin ikametlerinde yaptığı aramalar sonucu Beşir'e ait olduğu iddia edilen 5 milyon Sudan poundu, 351 bin dolar ile 6 milyon eurodan fazla para bulmuştu. 

Sudan Başsavcısı, görevden alınan Beşir'in kara para aklama ve yasa dışı yollardan büyük miktarda döviz bulundurmaktan suçlu bulunduğunu açıklamıştı. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara