Dolar

32,5597

Euro

34,9862

Altın

2.426,19

Bist

9.722,09

Oğul Netanyahu'ya Facebook engeli

İsrail: Netanyahu’nun oğlu, Müslüman karşıtı paylaşımları nedeniyle Facebook tarafından engellendi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-18 12:17:27

Oğul Netanyahu'ya Facebook engeli

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Yair Netanyahu geçtiğimiz günlerde Facebook üzerinden, “Burada, 1. Bütün Yahudiler İsrail'I terketmedikçe, 2. Bütün Müslümanları İsrail'İ terk etmedikçe barış olmayacak. Ben ikinci seçeneği tercih ederim” paylaşımında bulundu.

Times of Israel'in haberine göre paylaşım kısa sürede ilgi topladı ve “Cuma akşamı itibarıyla çoğu aynı fikirde olan 750 tepki aldı”. Oğul Netanyahu Müslüman karşıtı paylaşımlarını sürdürerek “Nerede hiç terör saldırısının olmadığını biliyor musunuz? İzlanda ve Japonya'da. Tesadüf, bir şekilde buralarda neredeyse hiç Müslüman nüfus yaşamıyor” diye yazdı.

Haaretz'e göre Yair, üçüncü bir paylaşımda ise “ölenlerin öcünü almak”tan bahsederek önceki ölen iki İsrail askerine ve Filistinlilerin ülkeden sürülmesine atıfta bulundu. Facebook toplumsal kuralları ihlal ettiği için bu paylaşımları kaldırmasına rağmen Yair Netanyahu bu kez paylaşımların ekran görüntüsünü yeniden paylaşınca sosyal medya devi bir günlüğüne hesabı kilitledi.

Twitter'e yönelen genç bu kez de paylaşımlarını kaldırmadı nedeniyle Facebook'a başvurduğunu ancak hesabının dondurulduğunu iddia etti: “İnanılmaz. Facebook sadece basit bir eleştiri yaptığım için beni bir günlüğüne engelledi. Düşünce polisi” diye yazdı.

İsrail'in Filistinlilerin Facebook hesapları nedeniyle İsrail tarafından sürekli cezalandırıldığı göz önüne alındığı takdirde oğul Netanyahu'nun şikayetlerinin ironik olduğu yorumu yapıldı. Çünkü İsrail'de bir mahkeme, geçtiğimiz yıl İsrail ordusu tarafından öldürülen bir Filistinlinin annesi olan Suzanne Abu Ghannam'a Facebook üzerinden kışkırtıcılık yaptığı gerekçesiyle 11 ay hapis cezası verdi. Şair Dareen Tartour da yakın zamanda Facebook üzerinden şiir paylaşımı yaptığı için hapsedilen Filistinlilerdendi.

Yair, Mayıs ayında Tel Aviv ve Ankara arasında yaşanan gerilimde de Türkiye'ye ve Türk bayrağına “küfür” içerikl paylaşımı nedeniyle dikkatleri üzerine toplamıştı.

Kaynak: Middle East Monitor

Haber Ara