Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ocasio-Cortez'den Trump'ın danışmanı Stephen Miller'e istifa çağrısı

Trump'ın Temmuz ayında 'geldikleri ülkelere geri dönsünler' diyerek hedef aldığı kadın vekiller arasında olan Latin kökenli Demokrat politikacı Alexandria Ocasio-Cortez, ABD Başkanı'nın göç politikasında büyük etkisi olan Stephen Miller'e istifa çağrısında bulundu. Miller'in beyaz milliyetçisi ve ırkçı içeriğe sahip e-postaları ortaya çıkmıştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-13 13:10:04

Ocasio-Cortez'den Trump'ın danışmanı Stephen Miller'e istifa çağrısı

TIMETURK | HABER MERKEZİ
ÇEVİRİ

Demokrat milletvekili Alexandria Ocasio-Cortez, 2016 başkanlık seçimlerinden önceki aylarda gönderilen bir dizi e-postada yabancı düşmanlığı yaptığı gerkeçesiyle ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray Politika Danışmanı Stephen Miller'e istifa çağrısında bulundu.

Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi (The Southern Poverty Law Center-SPLC), Miller'in Mart 2015'ten Haziran 2016'ya kadar muhafazakar bir haber merkezi olan Breitbart'a gönderdiği 900'den fazla mesajı inceledikten sonra Salı günü bir soruşturma yayımladı.

İddialara göre söz konusu mesajların çoğu göçmenlik karşıtı, aşırı sağcı fikirler.

Habere göre e-postaların çoğu Miller Trump'ın kampanyasına katılmadan önce gönderildi.

Ancak zaman çizelgesine rağmen Ocasio-Cortez Salı günü, ele geçirilen e-postalar nedeniyle Miller'in istifa etmesinin sağlanması gerektiğini söyledi.

"MİLLER İSTİFA ETMELİ"

Huff Post'tan Nick Visser'in haberine göre milletvekili Salı gecesi Twitter'da, “Trump'ın sınırdaki (çocuk ölümleri nedeniyle çocuk ayırma ve gözaltı kampları dahil) kitlesel insan hakları ihlallerinin mimarı Stephen Miller, iyi niyetli beyaz bir milliyetçi olarak ortaya çıktı. Hala Beyaz Saray'da ABD göç politikasını şekillendiriyor. Miller istifa etmeli. Şimdi" dedi.

2019-11-13_13h25_19

TRUMP YÖNETİMİ REDRETTİ

Trump yönetimi, SPLC'nin soruşturmasını reddetti. Beyaz Saray basın sekreteri Stephanie Grisham, raporu görmediğini, ancak SPLC'ye HuffPost'a verdiği demeçte Hukuk Merkezi'ni "itibarsız, aşırı sol, iftiracı" diyerek eleştirdi.

STEPHEN MILLER'İN E-POSTALARI

Amerika Birleşik Devletleri'nde nefret grupları ve diğer aşırılık yanlılarına yönelik çalışan Hatewatch, Salı günü, Miller'ın birçok e-postasının ırk ve göç üzerine yoğunlaştığını ve tekrarlayan bir bakış açısıyla “Amerika Birleşik Devletleri'ne beyaz olmayan göçü sonlandırmaya” odaklandığını açıkladı.

E-postalar eski bir Breitbart editörü olan Katie McHugh tarafından ortaya çıkarıldı.

Haber Ara