Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

Öcalan'dan HDP'ye yeni çağrı

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, Kurban Bayramı'nda İmralı'ya yaptığı ziyaretin detaylarını anlattı. Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın HDP'ye bir mesaj gönderdiğini duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-16 21:09:23

Öcalan'dan HDP'ye yeni çağrı

Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'la bayram görüşmesi yapan kardeşi Mehmet Öcalan, Öcalan'ın Kuzey ve Doğu Suriye için çözümün savaş değil, barış olduğunun altını çizip "Mesele insan kanının dökülmesiyle çözülmez. Her zaman barışa varız" dediğini aktardı. Ayrıca Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın, HDP'ye halka hizmet etmesi ve halkın arasından çıkmaması için mesaj gönderdiğini bildirdi.

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, Kurban Bayramı dolaysıyla 12 Ağustos'ta İmralı Adası'na gitti. En son 5 Haziran'da Ramazan Bayramı nedeniyle Öcalan'la görüşen kardeşi, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı.

2016'dan bu yana 3 kez PKK elebaşı ile görüşen Mehmet Öcalan, bayramın ikinci günü yaptığı son görüşmenin yaklaşık bir saat sürdüğünü söyledi.

Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'la görüştüğü anı ise şöyle anlattı:

"Her görüşmemizde yüzüm kapıya bakardı, bu sefer yüzümü çevirmemi istediler. Başkan geldi, döndüm ona ve tokalaştık. Bana, 'Sizi beklemiyordum, sanki tesadüfen gelmişiniz gibi geldi' dedi. Avukatların bize bayramın ikinci günü görüşebileceğimizi ilettiklerini söyledim."

HDP'YE MESAJ

Öcalan'ın, HDP için de şunları söylediği aktarıldı:

"60 milletvekili var, bu seçimlerde belediyeler de alındı. Geçen sefer belirttim, eğer dışarda olsaydım sokakları temizlerdim. Her yerde vekillerin 24 saat boyunca halkın içinde olması gerekiyor. Parti büyük demokratik bir kurumdur. Halkın iradesidir ve halka hizmet etmelidir. Bu halk onlara iradelerini teslim etmiş. Onlar da bu halkın hizmetkârıdırlar."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara