Dolar

32,4897

Euro

34,9122

Altın

2.438,17

Bist

9.716,77

Noksanını Bilmek

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-25 09:56:33

Noksanını Bilmek

Noksanını, eksiğini, kusurunu bilmek olgunluk alametidir. Kişi noksanını bilmek gibi irfan olamaz buyrulmuştur. Kusurlarını görmeyen, gösterilse kabul etmeyen insanlar hamdır, onlarda hayır yoktur.

***

İslam burjuvazisi sadece parayla, malla, zenginlikle olmaz. Paradan önce kültür ve görgü gerekir. Kültürü, görgüsü olmayan burjuva takımı süprüntüdür, türedidir, sonradan görmüştür.

***

Ruh asaletine sahip kültürlü insanlar, yabancı bir şehre gittiklerinde, lokantadan önce müzeye koşarlar.

***

Yemeden içmeden, giyimden kuşamdan kıstı, faydalı kitaplar alıp okudu, kültürünü artırdı. Aferin ona.

***

KURAL: Riya olacağından korkarsa, o gün nafile oruç tuttuğunu söylemez, yemek davetini kabul eder, orucunu bozar, sonra kaza eder.

***

İş bulmadan önce, iş olsun da asgarî ücrete razıyım diyordu. İş buldu, ilk günün akşamı, ben köle miyim, bu kadar az ücrete adam çalıştırmak zulümdür diye haykırdı.

***

Bir sene kadar önce gittiğim o camiye ekolu hoparlör koymuşlardı. Kutsal mabet gazinoya benzemişti. O günden beri oraya gitmiyorum.

***

Her sene İtalya'dan bir terzi geliyor, sonradan görmüşlerin ölçüsünü alıyor. Kışlık paltolar beş bin liradan başlıyor. Burada aynı paltoyu iki bin liraya almak mümkün. Bu adamlar kazık yemeye bayılır.

***

Biz onun bağlılarıyız dediğiniz o büyük veli sizi görseydi, huzurundan kovardı.

***

Batı Avrupa'da anayasasında laiklik yazan (benim bildiğim) iki devlet vardır. Diğerlerinde laiklik yoktur. Bizim yeni anayasamızda da laiklik olmamalıdır. Çünkü vesayetçiler, egemen azınlıklar, faşistler son doksan yıllık tarihimizde laikliği bahane ederek Müslüman çoğunluğun din, inanç, fikir hürriyetini, temel haklarını ihlal ettiler, çok korkunç zulümler yaptılar.

***

Halkına din, inanç, ibadet, din eğitimi, dinine göre yaşama hakkı, temel insan hakları vermeyen bir rejim gerçek cumhuriyet olamaz.

***

Haram rant yiyenlerin Allah belasını versin!

***

Ahlaksızlıkla, kötülüklerle, münkerlerle mücadele etmeyen sözde ahlaklılar, sözde sofular ahlaksızlardan daha ahlaksızdır.


***

Bencil adamlar ve kadınlar ben ben ben deyip dururlar.

***

Küfür ve dalalet düzen ve sistemlerini beğenmek, övmek, hak göstermek küfürdür.

***

Sen elbette Peygamber (Salat ve selam olsun ona) gibi olamazsın ama yine de gücün yettiği, elinden geldiği kadar Sünnet'e uymak, Peygamber'in (Salat ve selam olsun ona) yolunda yürümek için çalışıp çırpınmalısın.

***

Efendimizin temel sünnetlerinden biri az yemekti. Hiç durmadan tıkınan, bir oturuşta üç kişilik yemek yiyen, günde dört öğün yiyen obur kimse, hoca gibi görünse de iyi Müslüman, gerçek hoca değildir.

***

Birine: Enflasyonu düşürmek, pahalılığı önlemek mi istiyorsun?.. Markete ilk gittiğinde bulgur, makarna, patates, yeşil mercimek al; pahalı lüks şeyler alma. Herkes böyle yaparsa enflasyon düşer.

***

Lüks, ihtişamlı, israflı, tantanalı hayat Cehennem'e götürür.

***

Müslümanlıkta, esas olan, günde bir öğün yemektir. Arada hafif şeyler az miktarda atıştırılabilir, açlık giderilebilir. Üç, dört, beş öğün yemeyi İslam kabul etmez.

***

İstanbul'un kirli havasında kuş sütüyle beslensen yine sağlıklı olamazsın, sağlıklı kalamazsın. Günün yetiyorsa, imkânın varsa şehri terk et.

***

Zaruret ve büyük lüzum olmadıkça hastahaneye gitme, ilaç yutma. Sağlığından olursun.

***

Öncelikle paralel yumuşak tıpları, bitkisel tabiî ilaçları tercih et. İcazetli, diplomalı, ruhsatlı herbalist olmayanlardan akıl ve ilaç alma.

***

Yürüyerek giden sedyelik oluyor.

***

Hastalık yoktur, hasta vardır.

***

Erkekler erkekliklerini, kadınlar kadınlıklarını bilecek. Aksi takdirde toplum bozulur, çürür, yıkılır.

***

Kendini faydalı bir kitabı okumaya vermişti, dünya yıkılsa duymuyordu.

***

Otomobilimi bahane ederek benden haksız yere 90 lira gasp ettiniz, haram ve zehir olsun!

***

İlim yok, irfan yok, hikmet yok, icazet yok... Kalkmış halka va'z u nasihat ediyor.

***

İlk fırsatta milyonlarca öğrenciyi ve halkı kışkırtarak yeni GEZİ kalkışmaları tertipleyeceklerdir. Gafil olunmaya, tedbir alına, istihbarat toplana.

***

O cemaat ve tarikat hiç hata yapmadığına, masum olduğuna inanıyor. Bu inanç Ehl-i Sünnet'e aykırıdır.



***

Ruhbanları erbab haline getirip putlaştırmak şirke ve küfre yol açar.

***

Bu fakire iyilik eden herkese teşekkür ediyor, kendilerine kötülük ettiğim herkesten afv etmelerini diliyorum.

***

Dünyanın en acınacak insanları çare ve çözüm üretemeyen beceriksiz asalaklardır.

***

İşler ehliyetli ve liyakatli kimselere verilmedikçe işlerin düzeleceğini sanmak ahmaklık ve geri zekâlılıktır.

***

Hindistan'da, zayıflamayan şişman polisler işten atılacakmış. Çok doğru ve isabetli bir karar.

***

Galatasaray'da okuduğum yıllarda, arkadaşlarımızdan biri (solcuydu) Marcel Proust'un “A la recherche du temps perdu” adlı dokuz kitaplık felsefî romanını okumuştu. Acaba şimdi böyle liseliler var mıdır?

***

Zekiydi, fiziği düzgündü, iyi bir ailedendi, istikbali parlaktı, istidatlıydı, kabiliyetliydi... Lakin harcandı gitti, hayatta bir baltaya sap olamadı. Dünya onu acımasızca yuttu. Âsiyab-ı dehr onu un ufak etti.

***

Dünyayı ve insanlığı binlerce defa mahv ve helak edecek nükleer silahları bırakın, nükleer atıklar bile başlı başına bir beladır.

***

Dünya delilerin baziçesi oldu.

***

Bir katre içen çeşme-i pür-hûnu fenadan / Başın alamaz bir dahi baran-ı beladan.

***

Tevfik Fikret, gençliğinde Peygamber'i (Salat ve selam olsun ona) öven şiiri ile na't yarışmasında birinci olmuştu. Nazım Hikmet de bir ara Mevlana ve Beyoğlu'ndaki Ağa Camii hakkında maneviyat kokan şiirler kaleme almıştı.

***

Otantik bir söz müdür, tartışılıyor ama çok doğrudur, “İngiltere'de demokrasi son sınırına ulaşmıştır. Bundan sonrası İslam'dır.” (Bernard Shaw)

***

Bizim azılı İslam düşmanına: Hollanda'daki azılı İslam düşmanı Van Doorn Müslüman oldu. Sen ne zaman olacaksın?

Haber Ara