Dolar

32,5437

Euro

34,9819

Altın

2.430,62

Bist

9.745,28

Netanyahu ile ilgili yeni bir yolsuzluk iddiası daha

İsrail polisi, Başbakan Netanyahu’nun eski sözcüsü Nir Hefetz’in, Sara Netanyahu ile ilgili bir yolsuzluk davasını düşürmesi için bir yargıça rüşvet teklif ettiğini iddia etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-22 08:39:05

Netanyahu ile ilgili yeni bir yolsuzluk iddiası daha

TIMETURK | ÇEVİRİ

İsrail polisi, yolsuzluk davaları ile gündemde olan Başbakan Netanyahu'ya ilişkin yeni bir iddia daha ortaya attı. Middle East Eye'nin haberine göre polis, Netanyahu'nun eski sözcüsü Nir Hefetz'in 2015 yılında bir aracı üzerinden bir hakime, göreve geldiğinde Netanyahu'nun karısıyla ilgili kovuşturmaları kapatması karşılığında başsavcı koltuğunu kazanmasına yardım etmeyi teklif etti.

Geçen Eylül ayında Başsavcı Avichai Mandelblit ise Sara Netanyahu'yu 100.000 dolar civarında hazine gelirini kişisel yemek ve ikramlarda kullandığına dair yolsuzluk şüphesi nedeniyle dava edeceğini dile getirmişti. Sara Netanyahu ise iddiaları reddederken dava karara bağlanmayı bekliyor.

NETANYAHU REDDEDİYOR

Başbakan Netanyahu  ise hakime rüşvet verme girişimini reddederek “evham verici” olarak adlandırdı. "Ben Nefetz'e asla bununla ilgili sormadım, o da bana böyle bir şey teklif etmedi ve neyi biliyorsunuz? Hiçkimseyi yükseltme olasılığına inanmıyorum” dedi.

TELEKOM FİRMASI BEZEQ İDDİALARIN MERKEZİNDE

Bir başka davada ise polis Heretz'in yanı sıra Netanyahu'nun yakınındaki bir başka kişi olan Shlomo Filber'i tutukladığını belirtti. Filber ise bir dönem Haberleşme Bakanlığı'nı yürütmüş ve adı telekom firması BEZEQ ile ilgili yolsuzluk davasına karışmıştı. Bezeq'in ana hissedarı Shaul Elovitch de oğlu, karısı ve CEO'su Stella Handler ile birlikte tutuklanmıştı. Elovitch ise Netanyahu'ların aile arkadaşıydı. Tutuklamalar Pazar günü gerçekleşti ancak standart İsrail uygulamaları gereği iki gün süresince açıklanmadı.

WALLA HABER SİTESİ SKANDALI

Polis Bezeq'in Netanyahu'yla ilgili olumlu haberler yapması karşılığında Walla adlı haber sitesine düzenli olarak para ödendiğinden şüpheleniyor. Walla ise Elovitch'in şirketi Eurocom'un denetiminde yer alıyor. Elovitch de o ve suçlamaya konu olanların yanlış bir şey yapmadığını söylüyor. Filber'in avukatı ise yorum yapmaktan kaçındı. Netanyahu ise bu davada şüpheli olmasa da İsrail medyası yakında sorgulanacağını söylüyor.

YEDIOT AHARONAT'LA GİZLİ ANLAŞMA İDDİASI

Polis Netanyahu hakkındaki üç yolsuzluk davasını 'dava 1000' , 'dava 2000' ve 'dava 3000' olarak adlandırıyor. İkinci dava ise İsrail Hayom gazetesinin dağıtımının azaltılması karşılığında rakip yayın olan Yediot Aharonot'ta daha fazla olumlu haber yapılmasına dair gizli anlaşma yapıldığı şüphesine dayanıyor. Üçüncü dava Alman denizaltılarının 1.5 milyar dolarlık anlaşmada yolsuzlukla alındığına dayanıyor.

12 yıllık iktidarında kendisine açılan, ikisinde şüpheli olduğu, dört soruşturmayla ilgili yanlış bir şey yapmadığını söyleyen Netanyahu ise yaşananları “politik cadı avı” olarak nitelendirerek, bütün suçlamaları reddediyor.

Haber Ara