Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Nazım Maviş kimdir?

Türk akademisyen siyasetçi Nazım Maviş... Nazım Maviş kimdir? İşte Nazım Maviş'in biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-07 18:24:31

Nazım Maviş kimdir?

Nazım Maviş, 1 Ağustos 1971'de Sinop Boyabat'ta doğdu. Baba adı Rasim, anne adı Mesude.

Gazi Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Yüksek lisansını, “Türk Siyasal Yaşamında Milli Görüşün Doğuşu: MNP” konulu teziyle Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalında tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalında, “1990 Sonrası İslamcılığın Değişen Siyasal Dili” konulu doktora tez çalışmasını 2017 yılında tamamlayarak doktor unvanını aldı.

Milli Gençlik Vakfı Ankara Şube Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı, Birlik Vakfı Ankara Şube Başkan Yardımcılığı ve MÜSİAD Ankara Şubesi Eğitim ve Danışmanlık Sektör Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) üyesidir. Ak Parti 5. Olağan Kongresinde MKYK Yedek Üyeliğine seçildi. AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. AK PARTİ Siyaset Akademisinde “Demokrasi ve İnsan Hakları” ve “Deneyim ve Vizyon Paylaşımı” dersleri verdi.

“Milli Görüş'ün Doğuşu: MNP” adlı kitabı yayınlandı. TDV İslam Ansiklopedisi'nde madde yazarlığı yaptı. Yeni Şafak ve çeşitli gazetelerde makaleleri yayınlanıyor

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu üyesi.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Dr. Nazım Maviş, evli ve 3 çocuk babası.

Haber Ara