Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

NATO Genel Sekreteri'nden Suriye müdahalesi açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg 'Operasyon Esed, İran ve Rusya'ya açık mesajdır' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-16 12:02:02

NATO Genel Sekreteri'nden Suriye müdahalesi açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg NTV'den Deniz Kilislioğlu'nun sorularını yanıtladı.

Geçen hafta dünya gündemine oturan Suriye harekatına ilişkin açıklamalar yapan NATO Genel Sekreteri, "Operasyon, Esad rejimi ve destekçileri Rusya ve İran'a verilen açık mesajdı. Operasyon uluslararası kamuoyunun kenarda sessizce oturmadığını gösterdi. Türkiye'nin operasyona desteği de memnuniyet verici" dedi.

NATO Genel Sekreteri operasyonun kapsamı ve meşruiyetine ilişkin, "Kimyasal silahları gelecekte kullanma ihtimalini ortadan kaldırmasa da kapasiteyi azaltacak bir operasyondu... Birleşmiş Milletler'de kimyasal silahları bağımsız soruşturma yapılması konusunda çabalar oldu, Rusya engelledi" yorumunda bulundu.

MACRON'RUN RUSYA AÇIKLAMASI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rusya'yla diyalog mesajlarına ilişkin soruya Stoltenberg'in yanıtı, "NATO siyasi olarak Rusya ile görüşülmesine karşı değil. Rusya ile diyalog olabilir ama güçlü bir ittifak çizgisinin olması gerektiğini düşünüyoruz" oldu.

TÜRKİYE'NİN S-400 ALIMI

NATO Genel Sekreteri'ne Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması da soruldu. Stoltenberg "Hangi ülkenin nasıl bir savunma sistemine sahip olacağı NATO üyesi ülkeler için ulusal bir karar. NATO açısından mesele bu sistemlerin entegre edilebilmesi" yanıtını verdi.

STOLTENBERG-CANİKLİ GÖRÜŞMESİ

Stoltenberg, Milli Savunma Bakanı Canikli'yle görüşmesine ilişkin, "Türkiye'yle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Haber Ara