Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Nasrallah’tan Lübnan hükümetine uyarı: Yoksullara yeni vergiler uygulanırsa, biz de sokağa ineriz!

Lübnan halkının, hükümetin yeni uygulamaya koyduğu vergilere isyan etmesinden sonra, Hariri başbakanlığındaki hükümete bir uyarı da Hizbullah lideri Nasrallah’tan geldi.Nasrallah yaptığı açıklamada, “Yoksullara yeni vergiler uygulanırsa, biz de sokağa ineriz” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-19 17:09:07

Nasrallah’tan Lübnan hükümetine uyarı: Yoksullara yeni vergiler uygulanırsa, biz de sokağa ineriz!

Lübnan halkının, hükümetin yeni uygulamaya koyduğu vergilere isyan etmesinden sonra, Hariri başbakanlığındaki hükümete bir uyarı da Hizbullah lideri Nasrallah'tan geldi.

Nasrallah yaptığı açıklamada, “Yoksullara yeni vergiler uygulanırsa, biz de sokağa ineriz” dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, bugün yaptığı açıklamada, grubunun kitlesel protestolar sırasında hükümetin istifasını desteklemediğini belirtmesinin yanı sıra ülkenin, ekonomik krizi çözmesi için daha çok zamanı olduğunu vurguladı.

Hükümeti desteklediğini, ancak yeni bir ruh ve yeni bir metodolojiye ihtiyaç duyulduğunu belirten Nasrallah, devam eden protesto gösterilerinde krizden çıkmanın yolunun, fakir ve düşük gelirli vatandaşlara yeni vergiler getirmemek olduğunu söyledi.

Nasrallah, açıklamasında, “Yoksullara yeni vergiler uygulanırsa, biz de sokağa ineriz” ifadesini kullandı.

Lübnan'ın Trablus ve Nebatiye şehri başta olmak üzere birçok kentte, dün, sabahın erken saatlerinde göstericiler toplanmaya başladı. Hizbullah'ın kalesi olan Nebatiye şehrindeki göstericilerden biri, yerel televizyon kanalına yaptığı açıklamada, 30 yıldır iktidardaki siyasal sınıftan dolayı acı çektiklerini söyledi.

Gösterici, açıklamasında, kendilerini daha farklı tasvir ettiklerini belirtirken, amaçlarının yalnızca haklarını talep etmek olduğunu ifade etti.

PROTESTO NEDENİYLE
VERGİ KARARI GERİ ALINDI

Bu arada geçtiğimiz Perşembe akşamı Lübnan'da hükümetin WhatsAap uygulaması dahil telekomünikasyon uygulamalarına getirdiği 20 Cent (1.17 LTL) vergi uygulaması ile halk sokaklara döküldü. Alınan bu karar, protestolar nedeniyle geri alındı.

Verginin geri alınma kararı, Beyrut başta olmak üzere güçlü siyasi partilerin en önemli kaleleri olan şehirlerdeki binlerce göstericiyi durdurmadı. Protestocular, parti, mezhep veya lider ayrımı yapmaksızın hükümetin istifasını talep etmeye devam etti.

Öte yandan Lübnan Başbakanı Saad Hariri, dün, siyasi çözüm ve hükümet ortaklarına kararlaştırılmış ekonomik çözümler üzerinde çalışmak için 72 saatlik süre vermiş, aksi takdirde farkı bir yaklaşım sergileyerek, ‘yeni tedbirler alacağını' ifade etmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara