Dolar

32,5499

Euro

34,8837

Altın

2.430,58

Bist

9.645,02

Mutfağınızdaki atıkları değerlendirebileceğiniz 10 muhteşem fikir

Mutfaktaki birçok atığın değerlendirilebilmesi, ev ekonomisine katkı sağlıyor. Bunları atmak yerine değerlendirmeye ne dersiniz?

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-23 08:31:00

Mutfağınızdaki atıkları değerlendirebileceğiniz 10 muhteşem fikir

Evimizde hergün birçok şey çöpe atılıyor. Gerekli gereksiz attığımız gıdaların artan kısımlarıyla yapabileceğiniz, evinizin ekonomisine destek olacak önerileri sizler için derledik...

Muz kabukları: Muzun kabuklarıyla yapacağınız enfes reçellerle bütün bir kışı geçirebilir, aynı zamanda bu kabukları kullanarak dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

Elma kabukları: Elma kabuklarıyla yapacağınız çay, iltihap söker ve vitamin alımını destekler. Aynı zamanda kabuk ve ortada kalan çiğitli kısımları kullanarak doğal sirke yapmanız mümkün.

Portakal kabukları: Portakalın kabuklarıyla şekerleme yapabilirsiniz. Dilerseniz reçelini yaparak da değerlendirebilirsiniz.

Ananas kabukları: Ananasın kabuklarını kullanarak çay yapabilirsiniz. Bu çay sindirime yardımcı olurken, vücuttaki fazla suyun atılmasınıda sağlar.

Vişne çekirdeği: Vişnenin çiğitlerini biriktirip bir tavada ısıtıp beze sardığınızda, su torbası yerine kullanabilirsiniz. Etkisi uzun sürecektir.

Diş macunu kabı: Diş macunları bittikten sonra çöpe atmak yerine, ortadan ikiye kesip muslukları ovaladığınızda kir ve pastan iz kalmayacaktır.

Kül: Atık olarak görüdüğünüz kül, aslında doğadaki en temiz maddedir. Gümüşlerinizi ve çaydanlıklarınızı kül ile parlatabilirsiniz.

Kahve telvesi: Kalan kahvelerinizin telvesiyle yapılan peelin; cildin nemini dengeler, tüylenmeyi giderir ve sivilce oluşmasını engeller.

Limon kabuğu: Bulaşık makinesine atılan limon kabukları, kokuyu engeller ve bardakların çizilmesini engeller.

Çay: Kalan çayı atmak yerine, sıvıyağ yerine kek malzemelerinin içerisine koyarak, "çaylı kek" yapabilirsiniz.

Haber Ara