Dolar

32,5123

Euro

34,9408

Altın

2.433,87

Bist

9.716,77

Mustafa Kemal Uzun kimdir?

Türk oyuncu, tiyatrocu, yönetmen Mustafa Kemal Uzun... Mustafa Kemal Uzun kimdir? İşte Mustafa Kemal Uzun'un biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-11 13:08:49

Mustafa Kemal Uzun kimdir?

Mustafa Kemal Uzun, Balıkesir Gönen'de dünyaya geldi. İlk ve orta okulu Gönen'de okudu. Öğretmen olan babasının tayini dolayısı ile İstanbul'a geldi. İstanbul Üniversitesi İktisadi Ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nda okudu. Okulda sinema-televizyon eğitimi aldı. Aynı zamanda Yeşilçam ve reklam sektöründe kamera asistanlığı yaptı. Daha sonra Arzu Film ailesine katılarak birçok filmin senaryo gurubunda ve reji kadrosunda yer aldı. Uzun seneler Ertem Eğilmez'in asistanlığını üstlendi ve son dönem Arzu Film yapıtlarında yazar, oyuncu ve reji asistanı olarak görev aldı.

Yine Ertem Eğilmez'le Şan Tiyatrosu'nda birlikte sahneye koydukları ”Hababam Sınıfı” ve “Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra” adlı müzikallerde çalışırken Haldun Dormen ile tanıştı ve tiyatroya başladı.

Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuk yaptığı dönem Haldun Dormen ile birlikte TRT'ye “Kamera Arkası” isimli sinema programını hazırladı, sundu ve yönetti.

TRT ve diğer eşitli kanallarda senelerce yayınlanan bu program sayesinde televizyon dünyasına yakınlaştı. Yine aynı yıllarda Akademi Prodüksiyon ile birlikte birçok ödüllü belgesel hazırladı. Sonrasında televizyon sektörüne yönelerek tv dizileri çekti, bir yandan da film çekimlerine devam etti.

Mustafa Kemal Uzun 11 Aralık 2017'de Şile Çavuşpaşa Mahallesi'nde evinde ölü bulundu.

 

Haber Ara