Dolar

32,6214

Euro

34,6917

Altın

2.525,37

Bist

9.524,59

Müslümanlara 'cani' dediler! Ortaya çıkan rapor herkesi şoke etti

Hannover Üniversitesinden iki bilim adamı İslami kesim ve uyuşturucu verilerek yapılan kesimlerde hayvanların acı ve ağrı derecelerini ölçtü. Sonuç Kurban Bayramına ve İslami kesime ''cani'' gözüyle bakanların beklediği gibi çıkmadı. Rapora göre; İslami usul kesim daha az ağrısızken uyuşturularak kesilen hayvanlarda ağrı devam ediyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-16 17:49:17

Müslümanlara 'cani' dediler! Ortaya çıkan rapor herkesi şoke etti

TIMETURK | ÇEVİRİ

Hannover Üniversitesinden iki bilim adamı İslami kesim ve uyuşturucu verilerek yapılan kesimlerde hayvanların acı ve ağrı derecelerini ölçtü. Sonuç Kurban Bayramına ve İslami kesime ''cani'' gözüyle bakanların beklediği gibi çıkmadı. Rapora göre; İslami usul kesim daha az ağrısızken uyuşturularak kesilen hayvanlarda ağrı sürüyor.

Hannover Üniversitesinden iki bilim adamı cerrahi bir prosedürde, tüm hayvanların kafatasındaki farklı noktalara birkaç elektrot yerleştirildi, böylece beyin yüzeyine dokundular.

Daha sonra bazı hayvanlar, boynundaki keskin bir bıçakla hızlı ve derin bir kesi yaparak, trakea ve yemek borusundan (İslami yöntem) ile kesildi.

Diğer hayvanlar bir cıvata tabancası (CBP) kullanılarak uyuşturuldu. Deney sırasında, elektroensefalograf (EEG) ve elektrokardiyogram (EKG) tüm hayvanların beyninin ve kalbin durumunu kaydetti.

İşte sonuçlar;

İslami yöntem kesim tarzı;

1. Menholden sonraki ilk üç saniye boyunca, EEG, hayvanın insizyon sırasında veya hemen sonrasında ağrı hissetmediğini gösteren herhangi bir değişiklik kaydetmedi.

2. Sonraki üç saniyede, EEG derin bir uyku bilinci hali kaydetti. Bu, vücuttan çıkan çok miktarda kandan kaynaklanmaktadır.

3. Bu altı saniyeden sonra, EEG sıfır seviyesini kaydetti ve hiçbir ağrı hissi göstermedi.

4. Beyin akımı resmi (EEG) sıfıra düştüğünde, kalp hala atıyordu ve güçlü vücut (omuriliğin refleks etkisi) vücuttan azami kan sürdü.

Avrupa yönetimi elektrik şoku ile kesim tarzı;

1. Anesteziden sonra hayvanlar görünüşte bilinçsizdi, ancak EEG anesteziden hemen sonra şiddetli ağrı gösterdi.

2. Hayvanın kalbi, ete daha fazla kan bıraktığı için İslami şekilde feda edilen, hayvanın kalbine daha erken vurmayı durdurdu.

AVRUPA'NIN AMACI PAKETLEMEYİ HIZLANDIRMAK

Doğrulanırsa, bu deney İslami usüle karşı çıkan "İnsancıl Savaş Yasası" için gereken çarpıcılığın insancıl olmadığını gösterdi. Bu sözde 'insancıl hukuk'un insanlığa göre ekonomiye dayandığı belirtilmelidir.

Anestezinin asıl amacı, hayvanı hareketsiz bir duruma sokmaktan ziyade acısız bir şekilde ölmesine neden olmak değil.

Avrupa usülü şok ile bayıltılıp kesilen hayvanlar hareket edemediğinden ve kan akışı olmadığından daha hızlı işlemden geçip paketleniyor. İslami usul kesim pazarlamayı geciktiriyor.

Kaynak: Deutsche tierärztliche Wochenschrift / Ausgabe 85 Nr. 2 (Jahr 1978) Seite 62-66

Haber Ara