Dolar

32,4848

Euro

34,9412

Altın

2.430,38

Bist

9.811,64

Muharrem İnce'den 'cami' açıklaması

Muharrem İnce seçim süreci boyunca medyada sık sık gündeme gelen dua ederken çekilmiş fotoğrafları ve bu fotoğraflara yönelik eleştirilere cevap verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-18 14:50:32

Muharrem İnce'den 'cami' açıklaması

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kahramanmaraş'ta konuşuyor.

İşte İnce'nin açıklamaları:

"DİNDAR NESİL YETİŞTİRİLEBİLİR"

"Erdoğan dindar ve kindar nesil yetiştireceğiz diyor. Benim itirazım var. Dindar nesil yetiştirilmesine hiçbir itirazım yok. Ailenin tercihine bırakacağız. Ben çocuğuma fıkıh, hadis, siyer dersi istiyorum derse baş üstüne diyeceğiz. Kaç saat istiyoruz derse dersi vereceğiz. Din dersi istemiyorum diyene de vermeyiz. Ama bütün çocuklara yabancı dil ve matematik öğreteceğiz. Ben meydanlarda hak, hukuk, adalet diyorum. Biri de çıkmış kek, çay, oralet diyor. Size şunu söyleyeyim, 2 yalan göstereyim size. Bu millete bu kadar yalan söleyen birisi ekonomide de her konuda yalan söyleyebilir."

KORGENERAL METİN TEMEL'E ELEŞTİRİ

"Bir general Erdoğan ile yemeğe gidiyor. İftar sofrasını iftira sofrasına değiştiriyor. Erdoğan orada beni eleştiriyor, general de alkışlıyor. Beni eleştirirken general alkışlayamaz. Onu hemen emekli ederim, hemen. Ben Erdoğan'ı eleştirirken general yine alkışlamamalı. O devletin generali. Erdoğan orduyu överse alkışlayabilir. Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz bir yalancı bu Erdoğan. Videoyu bir izleyelim, orduyu mu övüyor, beni mi eleştiriyor görelim? Bir dakika yuh yok. Yani orduyu överken alkışlamıyor, beni eleştirirken alkışlıyor. Bu konuda bile yalan söylüyor. Kıraathane açacağım dedi, ben de menü zenginleşiyor dedim. Ben tatar böreği demedim, nereden uyduruyorsun diyor bana. İzleyelim demiş mi, dememiş mi?  Sen nasıl bir yalancısın ya? Kendi söylediğini bir gün sonra inkar ediyor. Allah'tan kork, kuldan utan. Ben sana bir şey demiyorum, videonu izlettiriyorum."

"CAMİLERDEN ELİNİ ÇEK"

Muharrem İnce, dua ederken çekilen fotoğraflaırnın eleştirilmesine ilişkin şunları söyledi:

"Bir şeye çok üzüldüm. Seçim yaklaştı, Muharrem İnce camiden çıkmıyor diyor. Senin camilerde seçimden önce fotoğrafın var mı diyor. Camiye ibadet etmeye gidiyoruz, fotoğraf çektirmeye değil. Ben 5 vakit namaz falan kılıyor değilim. Arada bir sabah namazı kılarım. Her hafta cumaya giderim. Sen kimsin ya? Sana mı soracağım camiye giderken. Sen Allah'ın tahsildarı mısın? Bir Müslüman camiye gidecek diye üzülüyor. Camilerden elini çek."

 

Haber Ara