Dolar

32,4376

Euro

34,7966

Altın

2.481,20

Bist

9.530,47

Muhammed Bin Selman ve Jared Kushner İsrail-Filistin sorunu için bir arada

Trump’ın kıdemli danışmanı ve damadı Jared Kushner ile Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman İsrail-Fİlistin çatışmasını konuşmak üzere buluştular.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-21 10:40:39

Muhammed Bin Selman ve Jared Kushner İsrail-Filistin sorunu için bir arada

TIMETURK | ÇEVİRİ

Bölgesel turunun ikinci ayağında ABD Başkanı Trump'ın damadı ve kıdemli danışmanı Jared Kushner, Washington “yüzyılın anlaşması” dediği anlaşmasını sunmaya hazırlanırken Suudi Veliaht Prens Selman'la biraraya geldi.

Çarşamba günü Suudi Arabistan'da gerçekleşen buluşma sırasında, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Amerika'nın Orta Doğu Özel Elçisi Jason Greenbelt de vardı; her iki taraf Washington-Riyad arasındaki ikili ilişkiler noktasında olduğu kadar Filistin konusunda da fikir alışverişi yaptı.

Kushner turuna Amman'da başladı, o ve Greenblatt Ürdün Kralı İkinci Abdullah ile de masaya oturdu. Bir gün öncesinde ise Ürdün Kralı İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile sözde barış süreci hakkında görüşmüştü.

ABBAS ULUSLARARASI BİR MEKANİZMA OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR

Amerikan heyeti İsrail, Mısır, Katar'ı ziyaret kapsamına aldı ancak Filistin Yönetimi'nin yer aldığı Batı Şeria'nın Ramallah kenti planlanan duraklaı arasında yok. Filistin Yönetimi Washington'un İsrail yanlısı ikiyüzlülüğü nedeniyle ilişkileri dondurdu ve Amerika'nın yerini alabilecek uluslararası bir aracılık mekanizması oluşturmaya çalışıyor.

Filistin Yönetimi sözcüsü Nabil Abu Rudeina geçtiğimiz hafta Amerika'nın İsrail-Filistin meslesini çözmesi “başarısızlığa mahkum” derken Amerikalı ikilinin turundan hiçbir sonuç çıkmayacağını söylemişti.

SUUDİ REJİMİ İSRAİL YANLISI BARIŞ PLANINI DAYATMAYA ÇALIŞIYOR

Suudi rejimi Filistin meselesinde uzun zamandır kendisini danışman olarak betimlemeye çalışsa da geçtiğimiz aylarda çıkan haberler Veliaht bin Selman yönetimindeki krallığın Filistinlilere “İsrail yanlısı” bir “barış planını” kabul ettirmeye çalıştığını destekliyor.

 

Haber Ara