Dolar

32,5149

Euro

34,9470

Altın

2.430,13

Bist

9.804,18

Mücevher ihracatçıları kendilerine güveniyor

25 ülkeden 200’den fazla önde gelen mücevher markasını Antalya’da bir araya getirerek yılın ilk alım heyetine imza attıklarını belirten Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, 'Bu heyetin ardından Vicenza, Hong Kong ve İstanbul fuarları gerçekleşerek yılın ilk yarısında büyük bir ihracat hacmine ulaşmış olacağımıza inanıyoruz.' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 21:14:52

Mücevher ihracatçıları kendilerine güveniyor

Mücevher İhracatçıları Birliği, 2020 yılının ilk mücevher alım heyeti buluşmaları geçtiğimiz günlerde Antalya'da gerçekleştirdi.

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, Avrupa ülkeleri ve Rusya olmak üzere 25 ülkeden 200'den fazla önde gelen mücevher markasını Antalya'da bir araya getirerek yılın ilk alım heyetine imza attıklarını belirtti. Kamar, “Bu heyetin ardından Vicenza, Hong Kong ve İstanbul fuarları gerçekleşerek yılın ilk yarısında büyük bir ihracat hacmine ulaşmış olacağımıza inanıyoruz. Böylelikle 2020 yılında mücevher ihracatı adeta patlama yapacak” dedi. “Geçen sene imza attığımız 6,6 milyar dolarlık ihracatı dahilde işleme rejimi çalışmalarımız sonucunda elde ettik” diyen Mustafa Kamar, “2023 yılı için hedeflediğimiz 12 milyar dolar mücevher ihracatını gerçekleştirebilmek adına hükümetimizle eş güdüm içinde adımları birlikte atmak istiyoruz” diye konuştu.

Züccaciyeciler de vergi jesti bekliyor

Züccaciyeciler Derneği'nden (ZÜCDER) Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) sıfırlanması talebi geldi. Derneğin başkanı Mesut Öksüz, hükümet tarafından böyle bir adım atılması halinde sektörün daha da büyüyüp güçleneceğini ifade etti. Öksüz, ayrıca “Mobilyada yapılan Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi zücaciyeye de getirilmeli” çağrısı yaptı.

Züccaciyecilerin markalaşma konusunda başarılı olduklarına da dikkati çeken Öksüz, “Bu 2019'u 5.5 milyar dolar ihracatla kapatmamıza imkân tanıdı. 2020'de bu rakamın 6 milyar doları geçeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Haber Ara