Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

Mü’mini Tekfir Edenin Kendisi Kâfir Olur

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-10 08:25:04

Mü’mini Tekfir Edenin Kendisi Kâfir Olur

Bütün mü'minler muhakkak ki, kardeştir. Yaratanımız Allah-ü Teala Kur'an'da böyle buyuruyor. Bu kardeşliği inkâr eden, namaz kılan oruç tutan salih ve sadık bir mü'mini kardeş kabul etmeyip dışlayan, onu küfürle suçlayan bir kimse maazallah dinden çıkar. Mü'mine kâfir diyenin kendisi kâfir olur. Meşreb ihtilafları, tarikat ve cemaat holiganlıkları yüzünden iman kardeşliği inkâr edilmemelidir.

***

Haramı helal kabul etmedikçe mü'min küfürle suçlanmaz. Bu hususta söz sahibi olanlar vazifeli müftüler ve kadılardır.

***

Bu ülkede yaşayan bütün gafil dinsizlerin vebali Müslüman hocaların, şeyhlerin, ziyalıların, temsilcilerin, islamî sivil toplum kuruluşlarının üzerinedir. Onlara, en uygun şekilde davet tebliğ yaparlar, irşad ederlerse vebalden kurtulurlar. Yapmazlarsa kurtulamazlar. Bırak şu dinsizi demekle sorumluluk ve vebal gitmez.

***

Göklerde insanlara gönderilmiş mektuplar vardır. Uyanık insan olanlar bunları okusunlar. Uyanık olmayanlara mektuplarını göstersinler, okumalarını sağlasınlar. Gök mektubu okumasını bilmeyenlere okuyuversinler.

***

Cahil ve gafil insan, hukuken hür de olsa, hür kılıklı bir köledir. Cahillikten ve gafletten büyük kölelik mi olur?

***

Kendisi fahişe olmayan ama fahişe kıyafeti ile gezip dolaşan bir kadını nezaketle uyarmaya kalksak, onun özel hayatına karışmakla suçlanacağız.

***

Bir yığın suç işleniyor, bu suçların büyük kısmı cezasız kalıyor. Devlet sanki bunların çoğunu bilmiyor mu?

***

O çok önemli konuda yazsam faydası olmayacak, başım belaya girecek. Çok iyi düşünmem taşınmam gerekiyor.

***

İslamî hizmetleri mümkün olduğu kadar fitne fesat çıkartmadan suhuletle yapmak lazım.

***

Eskiden evlerde banyo yapmak zordu. Bir kap içinde su ısıtacaksın, gusülhanede zor zahmet yıkanacaksın. Şimdi her evde lüks banyo var, yıkanmak kolay ama maddî ve mânevî cenabetlik çok arttı. Birkaç sene önce bir grup kızgın kadın, ellerinde, “Sevişiriz, cenabet gezeriz, size ne!” yazılı pankartlar olduğu halde nümayiş yapmadılar mı?



***

Dini yıkmaya çalışan dinsizlere: Din binası yıkılırsa, onun enkazı altında siz de helak olacaksınız.

***

Mısır'da yirminci asırda bir mimar Hasan Fethi çıkmış, insanlığa ışık tutmuştu. İnşaallah yirmi birinci asırda Türkiye'de de ona benzer bir mimar zuhur eder. (Mimarlık öğrencilerine: İnternetten Hassan Fathy'yi arayıp öğrenmenizi tavsiye ederim. Luxor camii... Meksika'da çöldeki cami ve kültür merkezi... Üç dört bin yıl önceki kadim Mısır malzemesi ile modern binalar yapmak... )

***

İdareci teknokratların genel kültürleri, edebiyat tarih sanat felsefe bilgileri yeterli değilse doğru dürüst hizmet edemezler, bir sürü yanlışa ve faciaya imza atarlar.

***

Türkiye eğitimde, fazilette, ahlakta, temizlik ve şeffaflıkta nasıl dünya birincisi olabilir? Bu konuda piyasada ciddî bir kitap varsa, lütfen bildiriniz, hemen alıp okuyayım.

***

Devlet büyükleri, devlet daireleri kendilerine gönderilen bütün mektuplara ve dilekçelere MUTLAKA cevap vermelidir. Her mektup ve dilekçeye cevap verilmiyorsa devlet bitmiş veya bitiyor demektir.

***

Şeriat elden gitmiş, din elden gidiyor, imanlar tehlikede... Bizim yüzeysel sofular misvak ve karpuz nasıl yenilir edebiyatı yapıyor.

***

Din süflî şeylere, kirlî politikaya alet edilmez. Böyle yapanlar, kendi elleriyle kendi başlarına çorap örmüş olurlar. Dosyalar hazırlanıyor. İleride çok bombalar patlayacaktır.

***

Hikmet sahibi Müslüman ziyalılar ve hizmetkârlar, “Ehven-i şer ihtiyar olunur” kuralını çok iyi bilirler ve hizmetlerini ona göre yürütürler. Şerrin ehveni varken, eşeddi tercih olunmaz.

***

Özeleştiri yapmayan, bütün günah hata ve kusurların başkalarında olduğunu sanan, kendisini günahsız gören bir kimse son derece eksiktir.

***

Bir gence: Sen ileride büyük ve ünlü bir kimse olacakmışsın, lüks evlerde oturup lüks binitlerle gezecekmişsin, lüks ve ağır yemekler yiyecekmişsin, böyle şeylerden bana ne? Beni ilgilendiren, senin ileride bu dine, bu ülkeye, bu halka, bu devlete ve bütün insanlığa hizmet etmendir.

***

Birtakım adamların İslam'ı, devleti, vatanı, milleti nasıl sattıklarını görüyoruz.



***

Tek kimlikli Ermeni vatandaşlarımıza hiçbir şey demem, onların hakkını hukukunu savunurum. Lakin, asıl kimliği Ermenilik olduğu halde bunu gizleyip dıştan Müslüman görünenlerden korkarım ve onlara güvenmem.

***

Bazı gizli gerçekler vardır ki, onları ifşa edenler linç edilir.

***

Diyanet uzun yıllar boyunca “Dinlerarası Diyalog, Üç İbrahimî Hak Din Vardır” gibi bozuk itikatlara ses çıkarmadı, onları red cerh ve inkâr etmedi, çürütmedi. Sonunda büyük bir patlama oldu. 15 Temmuz patlaması... Sarsıntısını hâlâ atlatamadık.

***

Evangelistlerin Türkiye hakkındaki görüşleri: Hıristiyanlığın ana vatanı Küçük Asya'dır. Bu coğrafyadan İslam ve Müslümanlar kazınmalıdır. Bu konuda çok ciddî akademisyenlere çok ciddî raporlar hazırlatılmalıdır. Akademisyenler ve raporlar çok ciddî ve doyurucu olmazsa bir işe yaramaz. Bu iş için ayrılan tahsisatı alıp şişirme içi boş raporlar hazırlayacakların Allah belasını versin!

***

Toplantıların bir gündemi olmalı, orada bulunanlar bu gündeme göre konuşmalıdır.

***

Okuyucularıma: Yazılarımla ilgilendiğiniz, onları okuduğunuz için size teşekkür ediyorum. İnşaallah az da olsa bir faydası oluyordur.

***

Gençlere ve kültür meraklılarına: Okunması gereken on kadar kültür ve derin düşünce kitabının listesini hazırlıyorum. Bitince yayınlayacağım.

***

Bugünkü liselerde ve üniversitelerde tahsil görmekle (nadir istisnalar dışında) adam olunmaz. Müslümanların mutlaka genel yaygın ve yoğun bir ALTERNATİF İSLAMÎ EĞİTİM sistemi kurmaları gerekmektir. Çeşitli önemli konularda, ehliyetli büyük üstadlara mükemmel ders kitapları yazdırılmalı, yayınlanmalı ve milyonlarca gence okutulup öğretilmelidir. Mesela: İki yüz sayfalık bir İSTANBUL AHLAKI KÜLTÜRÜ GÖRGÜSÜ NEZAKETİ KİBARLIĞI MÜRÜVVETİ kitabı. Şişirme olursa, mükemmel olmazsa bir işe yaramaz. Bunu yazacak muhterem zatın telif ücreti almaması beklenir.

***

Atatürk lisesinden mezun olacak, Atatürk Üniversitesinde okuyacak ve sonra olgun dindar Müslüman olacak. Siz bu duaya âmin diyenler saflardan mısınız? (Nadir istisnalar kuralı bozmaz.)

***

Birine: Şiddetli polemik istiyorsun... Deve güreşi istiyorsun... Horoz döğüşü istiyorsun... Havada küfürlerin hakaretlerin uçuşmasını istiyorsun... Kova kova pislik dökülmesini istiyorsun... Hiddet ve şiddet istiyorsun... Bendeniz bunları yapamam, kusuruma bakmayınız, fakiri bağışlayınız.

***

KURAL: İyilik yapamıyorsan bari kötülük yapma.

Haber Ara