Dolar

32,3787

Euro

35,0444

Altın

2.326,37

Bist

9.134,82

Moskova, sarı yelekliler hareketinde rol oynadığını reddediyor

Moskova, 8 aralık'taki sarı yelekler protestosunda rol oynadığını inkar ediyor. Kremlin sözcüsüne göre, Rusya'nın Fransa'da hükümet karşıtı protestoları kışkırtmaya katkıda bulunduğu yönündeki iddialar iftira niteliğinde.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-11 12:19:22

Moskova, sarı yelekliler hareketinde rol oynadığını reddediyor

Timetürk Çeviri

Fransız makamları, sarı yeleklerin sosyal ağlar üzerindeki seferberliğini artıracak olası bir Rus müdahalesini soruşturmayı başlattılar. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Fransa'da gerçekleşen olayların sadece bir iç mesele olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Kremlin sözcüsü, Rusya'nın, Fransa dahil herhangi bir ülkenin iç işlerine müdahale etmediğini sözlerine ekledi. Fransa ile ilişkilerin gelişmesine büyük önem verdiklerini ve iki ülkenin olumlu yaklaşımları olduğunu vurguladı.

Fransa'nın egemenliğine saygı duyduklarını ve Fransa'nın da bu ilişkilerdeki karşılıklı olumlu yaklaşımlarından dolayı minnettar olduklarını ifade etti. Peskov, olası Rus müdahalesine dair herhangi bir iddianın karalamadan başka bir şey olmadığını söyledi.

Dmitry Peskov, Rusya'nın muhtemel katılımı ile ilgili herhangi bir iddia, hakaretten başka bir şey değildir diyerek suçlamaları reddetti.

Vladimir Putin'in sözcüsü, Fransa'nın egemenliğine saygı duyulmasının önemini vurguladı. Fransız makamlarının da aynısını yaptığını ve herhangi bir olumsuz düşünme ve yaklaşımın olmamasından dolayı Paris'e minnettarlığını ifade etti.

Bununla birlikte, İngiliz The Times gazetesine göre, Rusya'nın sosyal ağlarda açtığı yüzlerce sahte hesap, sarı yelekler seferberliğinin desteğini artırmaktadır.

Kaynak: Jean-DidierRevoin, Rfi.fr

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara