Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Morales’in yerine geçen Bolivya geçici Devlet Başkanı'nın ilk açıklaması: İncil, Başkanlık Sarayı’na geri döndü!

Solcu Morales’in ABD destekli ordu darbesiyle devrilmesinden sonra, Jeanin Anez Boliya’ya geçici Devlet Başkanlığına getirildi. Anez, yemin ederek görevine başlarken, İncil'in Başkanlık Sarayı'na geri döndüğünü söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-14 12:09:11

Morales’in yerine geçen Bolivya geçici Devlet Başkanı'nın ilk açıklaması: İncil, Başkanlık Sarayı’na geri döndü!

Yapılan demokratik seçimlerle 4. defa işbaşına gelen Bolivya'nın solcu Devlet Başkanı Morales'in, ABD destekli ordu darbesiyle devrilmesinden sonra, Jeanin Anez geçici Devlet Başkanlığına getirildi.

Jeanin Anez yemin ederek görevine başlarken İncil'in başkanlık sarayına geri döndüğünü söyledi.

Seçimlere hile karıştırıldığı iddiasıyla patlak veren hükümet karşıtı protestoların ardından ordunun talebi üzerine istifa eden eski Devlet Başkanı Evo Morales göreve başlamasının ardından başkanlık sarayında İncil bulunmasını yasaklamış ve anayasa değişikliği yaparak resmi din olarak Katoliklik yerine And yerlilerine has bir Şaman inancını kabul etmişti.

Morales'in 14 yıl süren sosyalist yönetiminin ardından ülkeye demokrasiyi tekrar geri getirme sözü veren eski Senato Başkan Yardımcısı Anez, her fırsatta Morales'in yönetim anlayışıyla olan farklılıklarını öne çıkarıyor.

Pazar günü istifa eden ve Meksika'ya siyasi mülteci olarak sığınan Morales ise sokağa çıkan taraftarlarına zarar verilmemesi için Bolivyalı yetkililere ellerini kana bulamama uyarısında bulundu.

Haber Ara