Dolar

32,3325

Euro

35,1382

Altın

2.242,19

Bist

8.702,35

Moody's’ten kritik Türkiye açıklaması

Moody's; dövizdeki yüksek oynaklık, daha sıkı finansal koşullar ve politika yönlendirmesindeki belirginliğin sınırlı olması gerekçesiyle Türk şirketleri için görünümün gelecek 12-18 ay için negatif kalacağını bildirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-13 09:50:01

Moody's’ten kritik Türkiye açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ve Güney Afrika'daki finans dışı şirketler için görünümün gelecek 12-18 ay için negatif kalmaya devam ettiğini belirtti.

Reuters'ın aktardığına göre Moody's, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) şirketleri için görünümün ise durağan olduğunu ifade etti.

Moody's Başkan Yardımcısı Rehan Akbar, "Türkiye, Güney Afrika ve GCC şirketlerinin görünümleri, geçen seneye göre aynı kalırken, farklılaşan bölgesel eğilimler 2019'da devam edecek" dedi.

Moody's Türk şirketleri için negatif görünüme dövizdeki yüksek oynaklık, daha sıkı finansal koşullar ve politika yönlendirmesindeki belirginliğin sınırlı olmasını gerekçe gösterdi.

Güney Afrika şirketleri için negatif görünüme ise ülkenin devam eden düşük büyümesi ve işletme ve tüketici talebini baskılayan siyasi ve politika belirsizliklerin sürmesi gerekçe gösterildi.

Haber Ara