Dolar

32,5096

Euro

34,5732

Altın

2.492,96

Bist

9.548,09

'Mısır, Osmanlı'ya yanlışlıkla vergi ödedi' iddiasıyla Türkiye'ye dava açtılar

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye yaptığı darbeyle göreve gelen Sisi yönetimindeki Mısır’da Osmanlı Devleti’nin Mısır’dan cizye aldığı gerekçesiyle dava açıldı. Mısırlı avukat Cemil’in açtığı davayı Mısır İdari Mahkemesi, 15 Şubat’ta görüşme kararı aldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-18 23:31:43

'Mısır, Osmanlı'ya yanlışlıkla vergi ödedi' iddiasıyla Türkiye'ye dava açtılar

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yaptığı darbeyle göreve gelen Sisi yönetimindeki Mısır'da Osmanlı Devleti'nin Mısır'dan cizye aldığı gerekçesiyle dava açıldı. Yeni Akit'in haberine göre; Mısırlı avukat Hamid Cemil'in geçtiğimiz Haziran ayında açtığı davayı Mısır İdari Mahkemesi, 15 Şubat'ta görüşme kararı aldı.

Avukat Cemil'in iddiasına göre, Mısır, Osmanlı ile ilişkisi bitmesine rağmen 1915-1955 yılları arasında cizye vergisi ödedi. Türkiye'nin Mısır'dan aldığı paraları geri vermesini isteyen davayı önümüzdeki Şubat ayında görüşecek olan Mahkeme, Mısır Cumhurbaşkanlığı, Mısır Başbakanı ve Mısır Dışişleri Bakanlığı'nı da davaya dahil etti.

Cemil'in iddiasına göre, Türkiye'nin Mısır'dan aldığı para, 23 milyon cüneyh altın tutarında…

Cemil'in iddiasına ilişkin herhangi bir bilgi ve belge yayınlanmazken, bu durum darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin halkı Türkiye'ye karşı kışkırtma adımlarından biri olarak yorumlandı.

Haber Ara