Dolar

32,3360

Euro

35,1700

Altın

2.244,21

Bist

8.718,11

Mısır'da Tahrir Meydanı'na taşınan Firavun heykelinin parçaları koptu

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye yaptığı darbeyle göreve gelen Sisi yönetimindeki Mısır'da Tahrir Meydanı Firavun heykelleriyle donatıldı. Ancak, taşıma işlemi sırasında heykelin parçaları koptu, işlem fiyasko ile sonuçlandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-18 18:40:57

Mısır'da Tahrir Meydanı'na taşınan Firavun heykelinin parçaları koptu

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yaptığı darbeyle göreve gelen Abdülfettah es-Sisi yönetimindeki Mısır'da Kahire'nin ünlü Tahrir Meydanı Firavun heykelleriyle donatıldı. Ancak, taşıma işlemi sırasında heykelin parçaları koptu, işlem fiyasko ile sonuçlandı.

Sisi yönetimi, ülkenin turist çeken yerlerine Firavun heykellerini koyma kararı aldı. Bu kapsamda başkent Kahire'nin ünlü Tahrir Meydanı'na da II. Ramses Heykeli'nin yerleştirilmesi kararı alındı. Bunun üzerine dün gece saatlerinde Zagazig Üniversitesi içinde bulunan heykel yerinden sökülerek Tahrir Meydanı'na getirildi.

HEYKELİN PARÇALARI KOPTU

Ancak çöp kamyonlarıyla taşınan heykelin pek çok parçası intikal işlemi sırasında koptu. Bu durum, Sisi yandaşlarının dahi tepkisini çekerken, Turizm Bakanlığı yetkilileri televizyon yayınlarına bağlanarak tepkileri azaltmak için heykelin orijinal olmadığını söyledi.

Haber Ara