Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

Mevsimin ilk karı düştü!

Bazı bölgeleri Eylül’ün ilk karı düştü; kış erken geldi. Hava sıcaklığının normallerinin altın düşmesiyle birlikte Karadeniz’in yüksek yaylaları, Sivas, Bayburt, Ardahan ve Gümüşhane olmak üzere bazı bazı bölgelerin yüksek kesimlerine yağan kar güzel görüntüler oluşturdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-22 15:02:59

Mevsimin ilk karı düştü!

buyuk_178

Bazı bölgeleri Eylül'ün ilk karı düştü; kış erken geldi. Hava sıcaklığının normallerinin altın düşmesiyle birlikte Karadeniz'in yüksek yaylaları, Sivas, Bayburt, Ardahan ve Gümüşhane olmak üzere bazı bazı bölgelerin yüksek kesimlerine yağan kar güzel görüntüler oluşturdu.

Kar yağışıyla yaylalar beyaza bürünürken Sonbahar'da açan Vargit çiçekleri üzerinde yağan kar kartpostallık görüntüler oluşturdu. Bazı yaylalarda ise kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu.

Mevsimin ilk kar yağışının ardından yaylaların son sakinleri de köylerine dönüş yolculuğuna başladı. Kar yağışının ardından büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarına otlak bulmakta zorlanan besiciler, yazın göç ettikleri yaylalardan ayrılarak kışı geçirmek için yörenin daha alçak kesimlerinde bulunan mezralara, köylere ve sahil kesimindeki evlerine dönmeye yavaş yavaş başladı.

Bayburt'un yüksek kesimlerine kar yağdı

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde yüksek kesimlere mevsimin ilk karı yağdı.

Yağmur yağışıyla birlikte Doğu Karadeniz Bölgesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düştüğü bölgede Bayburt'un Aydıntepe ilçesine bağlı Günbuldu köyü ve Yoncalı Yaylasına mevsimin ilk karı yağdı. Beyaz örtüyle kaplanan zeminde vatandaşlar fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Sivas'a mevsimin ilk karı düştü

Sivas'ta hava sıcaklıklarının eksi 1 dereceye kadar düşmesinin ardından geçtiğimiz gece mevsimin ilk karı da düştü.

Sivas'ta mevsimin ilk karı geçtiğimiz gece Zara ilçesi sınırları içerisindeki 2 bin 800 rakım yüksekliğindeki Beydağı'nın zirvesine düştü. Dağın zirvesini gören köylerde yaşayanlar sabah kalktıklarında beyaza bürünmüş zirve ile karşılaştı. Kısa sürede eriyen kar günün ilk saatlerinde Kızılkale köyünden cep telefonu ile görüntülendi.

Kars'a mevsimin ilk karı düştü

Kars'a mevsimin ilk karı düştü. Hava sıcaklığının gece eksi 2 dereceye düştüğü kentte, Allah-u Ekber Dağlarının zirvesi beyaz gelinliğini giydi.

Kars'ta önceki gün etkili olan soğuk hava, Merkez Savamat köyü arkasında bulunan 2 bin 200 rakımlı Allah-u Ekber Dağlarının zirvesini beyaza bürüdü. Akşam havanın çok soğuk olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Bugün 22 Eylül 2019 Kars'a ilk kar yağdı, ilk kar düştü. Hemen Kars'ın yanı başında bulunan Samavat köyünün arkasında bulunan Allah-u Ekber Dağı'nın zirvesi kısmen de olsa beyaza büründü bugün" dedi.

Kars'ta önceki gün öğlenden sonra hissedilir derecede soğuyan hava, gece yerini kar yağışına bıraktı. Kars'ın yüksek kesimleri yağan kar ise vatandaşları şaşırttı. 2 bin 200 rakımlı Allah-u Ekber Dağlarının zirvesine beyaza bürünmesi kent merkezinde de göründü.

Ardahan'a mevsimin ilk karı yağdı

Ardahan'ın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü.
Kentte gün içinde etkisini gösteren soğuk hava, akşam saatlerinde yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.
Ardahan-Artvin kara yolunun Sahara mevkisinde kar yağışı ile yoğun sis ve tipi, sürücülere zor anlar yaşattı.
Kar ve yoğun sisten dolayı sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, yetkililer ilerleyen saatlerde oluşabilecek buzlanmaya karşı sürücülerin tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Rize'de Huser Yaylası'na mevsimin ilk karı yağdı

Kentte dün akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklığının düşmesi dolayısıyla Huser Yaylası'na kar düştü. Bölgede oluşan sis bulutlarını izlemek için her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği yayla, beyaz örtüyle kaplandı.

Yaylada yaşayan İsmet Kandemir, yaptığı açıklamada, yaylanın beyaza büründüğünü belirterek, "Dün gece yağmur yağdı, hava soğuktu. Sabahın erken saatlerinde ise kar yağdı. Kar, bizim için de sürpriz oldu." dedi.

Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylasına ilk kar düştü

Kar yağışı hava sıcaklıklarının bölge genelinde düşmesi ile birlikte Gümüşhane'nin 2140 metre rakımlı Taşköprü Yaylası'nda da etkili oldu. Taşköprü Yaylası'nda da vatandaşlar o anları cep telefonları ile görüntüledi.

Erciyes'e mevsimin ilk karı yağdı

Mevsimin ilk karı yağan Erciyes Dağı beyaza büründü.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı. 3 bin 700 metre rakıma yaklaşık 4 santimetre yağan kar ile beraber, Erciyes gelinliğini giydi.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara