Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Mevlüt Uysal: Yatay mimariden taviz yok!

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal, 'İmar artışı nihayetinde mutluluk değil, sıkıntı getiriyor. Artık içimize sinen, bizi rahatlatan ve güzel görünen şey yatay mimaridir. Biz de 'estetikten, yatay mimariden taviz yok' diyoruz' dedi....

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-14 18:35:11

Mevlüt Uysal: Yatay mimariden taviz yok!

Büyükçekmece'de seçim çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve 19 Mayıs Mahallesindeki bir kıraathanede vatandaşlarla bir araya geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Vatandaşlarla sohbet eden ve şikayetlerini dinleyen Uysal, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yatay mimariyle ilgili bir talimatı olduğunu hatırlattı.

Büyükçekmece'nin coğrafi olarak İstanbul'un en güzel ilçelerinden biri olduğunu anlatan Uysal, "İmar artışı nihayetinde mutluluk değil, sıkıntı getiriyor. Artık içimize sinen, bizi rahatlatan ve güzel görünen şey yatay mimaridir. Biz de 'estetikten, yatay mimariden taviz yok' diyoruz. Büyükçekmece'nin coğrafi güzelliğine yatay mimari ve estetiği ekleyerek, İstanbul'un en güzel ilçesi yapabilirsek başarılı oluruz." dedi.

"Ciddi hizmet eksiklikleri var"

Uysal, Büyükçekmece'nin geçmişte güzel olduğunu ancak zaman içerisinde doğru planlama yapılmadığı için cazibesini kaybettiğini söyledi. Uysal, şu şekilde konuştu; 

"Seksenli yıllarda Büyükçekmece herkesin gidip görmek istediği bir yerdi. Kumburgaz'da maddi durumu iyi olanların yazlıkları vardı. O yıllardaki Pendik, Tuzla ile kıyas kabul etmezdi. Ama şu anda metronun gitmesi, planlamaların doğru yapılması oraları cazibe merkezi haline getirdi. O bölge Gebze'ye kadar Kocaeli'nin bir kısmını da alacak şekilde oraların merkezi haline gelmiş. Büyükçekmece de Trakya'ya kadar Çorlu dahil bir çekim merkezi olabilir. Ama burada ciddi hizmet eksiklikleri var. Büyükçekmece'de seçim çalışmalarına başlamadan önce buralarda bu kadar hizmet eksikliği olacağını düşünmüyordum."

"Halk çok şikayet ediyor"

Büyükçekmece'nin boydan boya tamamı kullanılabilecek bir sahile sahip olduğunu ifade eden Uysal, ilçenin değerlerinin iyi kullanılmamasıyla ilgili halktan çok şikayet ve sitem duyduğunu söyledi.

Büyükçekmece'de insanların, aileleriyle gidip kahvaltı ve piknik yapacakları yerlerinin olmadığını dile getiren İBB Başkanı Mevlüt Uysal, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Ziyaretlerimde vatandaşlardan en fazla park ve gezilebilecek yeşil alan talebi geliyor. Eğer bir belediye, kişi başına düşen yeşil alan miktarı ile ilgili bir şey söylüyorsa oraya yatırım yapıp, emek vermesi ve kullanılacak yer üretmesi gerekiyor. Yani yeşil alan olarak imarda ayırmışsın ama dağ başı, hiç yatırım olmamış o yer yeşil alan değildir. Vatandaşların gidip aileleriyle oturup çay içebileceği, piknik yapacağı bir yere dönüşmemişse bunun bir manası yoktur. Büyükçekmece'nin sahili tamamen kullanılabilecek bir sahil. Buna rağmen Büyükçekmeceliler buradan kalkıp başka ilçelerdeki sahillere, piknik alanlarına gidiyorsa burada da bir terslik var. Peki, Büyükçekmece sahilinde böyle alanlar yapılabilir mi? Yapılabilir değil, yapılması zorunludur."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara