Dolar

32,5147

Euro

34,7527

Altın

2.495,49

Bist

9.693,46

Mevla’sını arayan Mevla’sını belasını arayan belasını bulur

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-24 07:59:03

Mevla’sını arayan Mevla’sını belasını arayan belasını bulur

Sahih Hadis-i Şerif: “Siz ne haldeyseniz öyle idare olursunuz.”

***

“Ehven-i şerreyn tercih olunur.” Mecelle-i Ahkâm-ı Adliyenin kavaid-i külliyesinde bulunan bu prensip evrensel bilgeliğin ve İslam hukukunun temel kurallarındandır.

***

Papaza kızıp oruç bozmak...

***

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak…

***

Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak...

***

Pire için yorgan yakmak...

***

İslam'ın temel prensiplerinden biri: Allah için sevmek, Allah için buğz etmek.

***

Kişi sevdiğiyle haşr olur.

***

Maziden ders ve ibret alamayanlar hali anlayamaz. Hali anlayamayanlar gelecek konusunda büyük yanılgılara düşer.

**

Ah Ayasofya, Ayasofya! 1919 ile 1922 yılı arasında İstanbul'u işgal eden yabancı düşman kuvvetleri bile Ayasofya'da ezan okunmasını, namaz kılınmasını yasaklamamışlardı. Onlar Ezan-ı Muhammedî okunmasını yasakladılar, uzun yıllar boyunca minarelerden Tanrı Uludur diye bağırttılar. Onlar ezan düşmanıydı.

***

Hakiki ezan okuyan Müslümanları tutukladılar, o masum vatandaşlara cani muamelesi yaptılar.

***

Bütün İslam medreselerini kapattılar.

***

Bütün Tasavvuf tarikatlarını ve tekkelerini kapattılar. Zikrullah yapmayı ağır suç saydılar. Zikr yaparken yakalanan Müslümanlara gâvurun yapmadığı kötülükleri yaptılar.

***

Onlar Şapka Kanunu'ndan önce yayınlanmış “Frenk Mukallitliği” risalesi yüzünden ulemadan İskilipli Atıf Efendiyi vahşice, acımasızca, düşmanca idam ettiler. Cesedini yıkamadılar, kefenlemediler, namazını kılmadılar, Asri Mezarlıkta bir çukura attılar.

**

Onlar şapka meselesi yüzünden çok cana kıydılar, çok ocak söndürdüler, çok aileleri perişan, nice kadınları dul, nice çocukları yetim bıraktılar.

**

Onlar, din ve ümmet için hizmet eden merhum Silistreli Süleyman Efendiye büyük zulümler, baskılar yaptılar.

***

Onlar; Din, İman, Kur'an hizmeti yapan Bediüzzaman hazretlerini sürdüler, kimi zaman zindana attılar, ağır baskılar yaptılar.

**

Onlar, Şeyh Abdülhakim hazretlerini Ankara'ya sürdüler, bin sıkıntı içinde yaşattılar.

***

Onlar Türkiye'de Stalin'in Sovyetler Birliği'nde yaptıklarını yaptılar.

***

On binden fazla camiyi, medreseyi, hayrat vakfı binasını, tekkeyi, taş mektebi, imareti ya yıktılar, ya sattılar, ya kiraya verdiler, tahrip ettiler.

***

Onlar, tarihi İslam kabristanlarını düzlediler. Böyle bir şenaati ancak dış düşmanlar yapabilirdi.

***

Onlar sadece bir tek kabristana dokunmadılar. Üsküdar Bülbülderesindeki Selanikli Dönmeler mezarını.

***

Onlar, hükümleri Allah'ın Kitabı Kur'an-ı Kerim'den ve Resulullahın Sünnetinden çıkarılmış Şeriata savaş ilan ettiler. Tekin Alp takma adıyla yazan MoizKohen adlı Yahudi'ye “Kahrolsun şeriat” diye bağırttılar.

***

Onlar, Halkevlerinin yayın organı olan Ülkü dergisinde, “En iyi din eğitimi, dinden hiç bahsetmemektir” dediler.

***

Onlar, laikliği din düşmanlığı manasında aldılar.

***

Onlar, azılı din düşmanı şahsiyetleri putlaştırdılar.

***

Onların zamanında Ramazan gelirdi de bir ay boyunca devlet radyosunda Ramazan, oruç, iftar, sahur kelimeleri kullanılmaz, bir âyet bir hadîs bile okunmazdı.

**

Onlar alfabe değişikliği ve dil devrimi ile Müslüman halkın dilini kestiler, mazi ve milli kültürle irtibatını kopardılar, Milleti cahil bıraktılar.

***

Halk sözü: Mevla'sını arayan Mevla'sını bulur, belasını arayan belasını bulur…

***

Hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür.

***

Muhterem okuyucularım... Bu yazıyı 22 Haziran cumartesi günü, yani seçimden bir gün önce yazıyorum. Gazetede inşaallah seçimi müteakip pazartesi günü yayınlanacaktır.

***

Türkiye aylardan beri belediye seçimlerine kilitlenmiş durumda. İnşallah bu kilidi açar, normal bir gündeme döneriz. Bu seçimde de krizi ve problemi çözemezsek vay halimize.

***

İkinci Dünya Harbi'nde Alman ordusunun Belgrad radyosundan yayınladığı LİLİ MARLEEN şarkısı, düşman ordularını bile büyülemiş, cezb etmiş acayip bir müzik parçasıydı. Aradan seksen yıla yakın bir zaman geçti, artık o şarkı büyüsünü yitirdi. Bizde hangi parti zamanımızın LİLİ MARLEEN'ini bulabilirse seçimi kazanır. Böyle bir şeyi dini imanı para olan kimseler yapamaz. İlgili herkese LİLİ MARLEEN LİLİ MARLEEN diyorum.

***

Bendeniz siyaset konusunda kendimi yeterli görmem ve siyasi konulara körü körüne balıklama atlamam. Aktif siyaset yapmam, yapım buna müsait değildir. Sadece siyaset konusunda çok iyi bildiğim gerçekler vardır, teferruata girmeden onları beyan ederim.

***

Soldan sağdan birileri bendenize iftira ettiler, 1959'da Genelkurmay Gizli Harp Dairesi'ne alındı dediler. İspat edin, evimi size hibe edeyim, kalemimi kırıp yazı hayatından çıkayım dedim. İspat edemediler. Afv ve helallik de dilemediler. Onlarda adalet, insaf, insanlık, vicdan yok.

Haber Ara