Dolar

32,6214

Euro

34,6917

Altın

2.525,37

Bist

9.524,59

Metrobüs marmaray ve otobüste koronavirüsten nasıl korunulur?

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesiyle vatandaşlar panik yaşamaya başladı. Sabah saatlerinde tıklım tıklım şekilde işe gitmek için toplu taşımayı kullanan milyonlarca vatandaş Metrobüs marmaray ve otobüste koronavirüsten nasıl korunulur diye düşünmeye başladı. Özellikle toplu taşıma araçları koronavirüs yayılımı için oldukça riskli. Peki vatandaşlar metrobüs, marmaray, metro ve otobüste koronavirüs tehlikesinden nasıl korunur?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-12 17:50:50

Metrobüs marmaray ve otobüste koronavirüsten nasıl korunulur?

Koronavirüs Türkiye'de görülmesiyle vatandaşlarda panik hakim oldu. Koronavirüs nasıl bulaşır? diye merak eden halk kendince önlemler almaya başladı. Kolonyanın koronavirüse karşı etkili olduğunun açıklanmasıyla market raflarında kolonya bulunamaz oldu. İşe giden vatandaşlar da metrobüs marmaray metro ve otobüste koronavirüsten nasıl korunulur sorusunu sormaya başladı. 

Sabah saatlerinde tıklım tıklım şekilde işe gitmek için toplu taşımayı kullanan milyonlarca vatandaş Metrobüs marmaray ve otobüste koronavirüsten nasıl korunulur diye düşünmeye başladı. Özellikle toplu taşıma araçları koronavirüs yayılımı için oldukça riskli. Peki vatandaşlar metrobüs, marmaray, metro  ve otobüste koronavirüs tehlikesinden nasıl korunur? İşte koronavirüse dair tüm detaylar...

KORONAVİRÜS NASIL BULAŞIR

Corona virüsün, grip benzeri hapşırık, öksürük sonucu havadan damlacık yoluyla solunum sistemine ulaştığı belirtildi. Ayrıca enfekte yüzeylerden temasla, ağız ve gözlerle de bulaşabileceği ifade ediliyor.Corona virüsün belirti göstermediği ya da çok hafif semptomlara neden olduğu ve ilk 14 günü kapsayan kuluçka döneminde de bulaşıcı olduğu düşünülüyor.

İETT OTOBÜSLERİ KORONAVİRÜSE KARŞI DEZENFEKTE EDİLİYOR

Gün boyu devam edecek olan çalışmalar kapsamında özel bir ekip kuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 09.00 - 17.00 saatleri arasında Kadıköy, Eminönü, Beşiktaş, Sultanbeyli, Mecidiyeköy peronlarında İETT, ÖHO otobüslerine seferler arasında dezenfektasyon çalışması başlattı. Hijyen çalışmasında İBB Sağlık Daire Başkanlığı'ndan onaylı ve hastanelerin yoğun bakımında kullanılan bir ürün kullanıldı. Diğer taraftan gün boyu devam edecek olan çalışmalar için özel bir ekip kuruldu. Sabah erken saatlerinden itibaren otobüslerin içerisine giren maskeli ve kamuflajlı görevliler, otobüslerin içerisini detaylı olarak dezenfekte çalışması yaptı.

KORONAVİRÜSTEN NASIL KORUNULUR?

Koronavirüs salgını dünyayı kasıp kavuruyor. Peki bu virüsten korunmak için ne yiyip ne içmeli? İşte İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk'in yanıtı: “ Taze, temiz, mevsiminde yerel olarak üretilmiş; mümkünse organik, rengarenk özellikle bitkisel besinlerden oluşan bir diyet bağışıklık sistemini güçlendirir. Sarımsak, yeşil lahana, brokoli, dutsu meyveler, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkisel besinlerin en önemlilerinden bazılarıdır. Organik, kaynağı bilinen, iyi pişirilmiş hayvansal gıdaların günlük kalorilerin yüzde 10-20'sini karşılayacak şekilde alınması bağışıklık sistemini destekler. Kolalı, gazlı içecekler, içinde mısır şurubu bulunan içecekler, alkol ve sigara bağışıklığı zayıflatır. Kelle paça, salep, keçiboynuzu pekmezi gibi gıdaların virüsün üzerinde olumlu bir etkisi kesinlikle söz konusu değildir. Ayrıca ağız ve burna tuzlu su çekilerek gargara yapılması gibi uygulamaların virüse karşı faydası yoktur.”

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ

Corona virüsü semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor. MERS ve Sars gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı corona virüsleri olduğu biliniyor.

Haber Ara