Dolar

32,5837

Euro

34,8026

Altın

2.514,10

Bist

9.693,46

Meteorolojiden İmamoğlu’nun suçlamalarına tepki

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'daki sel felaketinden bir gün sonra tatilden dönen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 'Hata meteorolojide' ithamına, basın açıklaması ile cevap vereceğini duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-18 16:29:42

Meteorolojiden İmamoğlu’nun suçlamalarına tepki

İstanbul'daki sel felaketinden bir gün sonra tatilden dönen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Meteorolojiyi suçladı.

"Meteoroloji'den ikaz çok gecikmiş. Orada bile 'orta şiddetli bekleniyor.' diye rapor edilmiş." diyen İmamoğlu, tatilde olduğu için kendisini eleştirenlere de "Bu konunun en basit kısmı. Nedir bu? Birisi onu demiş, bunu demiş. Boş konuşan boş konuşuyor zaten. İmamoğlu neden tatildeymiş? Bak sen. Bizim tatilimiz de şeffaf." diyerek cevap verdi.

Halbuki Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Ağustos tarihinde sel felaketine ilişkin ilk uyarısını 10:14'te yapmış, gün boyunca da uyarılarına devam etmişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri Ekrem İmamoğlu'nun, 'Hata meteorolojide' ithamına itiraz ettiklerini belirterek, İmamoğlu'nun sözlerine ilişkin bir basın açıklaması düzenleyeceklerini bildirdi.

Haber Ara