Dolar

32,5193

Euro

34,7717

Altın

2.495,68

Bist

9.524,59

Merhum Kadir Mısıroğlu

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-09 09:59:25

Merhum Kadir Mısıroğlu

1 Ramazan'da aziz ve kadim dostum Kadir Mısıroğlu'nu âhirete yolcu ettik. Namazı yeni yapılan Çamlıca Camii'nde İstanbul Müftüsü Profesör Hasan Kâmil Yılmaz hocaefendi tarafından kıldırıldı. Cami dolmuştu, bendeniz dışarıda kıldım.

Merhum Kadir beyi nasıl tanırım?

O Allah'a, Resulullaha (Salât ve selam olsun ona), Kur'an'a, ahrete iman eden bir Müslüman'dı.

Fırka-i Nâciye Ehl-i Sünnet ve Cemaat Müslüman'ıydı.

Ümmet-i Muhammed'e büyük kültür hizmetleri etmiştir.

Din düşmanlarını çok üzmüştü.

Millî kimliğimizin ve kültürümüzün korunması, ayakta tutulması için çok çalışmış, gayret göstermiştir.

Rahim, Rahman, Afüv ve Kerim olan Rabbimizden kendisine rahmet diliyorum.

Kadir bey, tek başına bir Ümmet idi. Büyük işler başarmıştır.

Zindanlarda çile çekmiş, gurbette uzun yıllar geçirmiştir. Hattâ darbe yapan vesayet cuntası onu öldürmek bile istemiştir.

Ettiği sayısız hizmetlerden birkaçını zikr edeyim:

  1. Rıza Nur'un Hatıralarını yayınlayarak gerçek yakın tarihimizin gündeme gelmesini, düzmece sahte yapay resmî tarihin tartışılmasını sağlamıştır. Bu yüzden çok zulme ve hakarete maruz kalmıştır.
  2. Tabuları yıkmış, nice putları devirmiştir.
  3. Ülkemizdeki zalim egemen azınlık vesayet sisteminin yıkılmasında büyük rolü ve hizmeti olmuştur.
  4. Kemal kültüne büyük ve öldürücü darbe indirmiştir.
  5. Milyonlarca Müslüman'ın, bilhassa nice gencin gözünü açmıştır.
  6. Yazabildiği kadar doğru tarihi yazmıştır.
  7. Her biri ayrı bir facia olan devrimleri veya devirimleri hiç korkmadan açıkça tenkit etmiştir. (İngiliz G. Lewis, Türk dil devrimi için catastrophic (feci) diyor.)
  8. Ona hakaretler savuran, sövüp sayanlar, ortaya attığı tezleri çürütecek bir tek laf edemiyorlar, hattâ konuları gündeme bile getirmeye bile cesaretleri yoktur.

Yanlış, hatâlı bir şey yapmış, bir söz etmişse küfür etmeden çürütseler ya. Çürütemezler.

Ona aşırı derecede kızanlar, köpürenler, sövenler kimlerdir?

  1. İki kimliklilerdir.
  2. Kemal'i putlaştıran, âdeta ona tapanlardır.
  3. İman, İslam, Kur'an, Şeriat, Ümmet birliği, Hilafet karşıtlarıdır.
  4. Kitaplarından birine Kahr Olsun Şeriat başlıklı bir bölüm koymuş olan Moiz Kohen Tekin Alp zihniyetlilerdir.
  5. Egemen azınlık vesayet apartheid sistemi taraftarlarıdır.
  6. Atatürk düşmanı diye yaygara kopartıyorlar. Bu lafla haklı olduklarını ispat edemezler. Kadir bey neler demiş, onları çürütmeye çalışmaları gerekir. İşte bunu yapamıyorlar.

Kadir beye küfür eden nice Atatürkçünün en büyük zaafı, çelişkisi şudur: Onlar hem Atatürkçü, hem Nazım Hikmet hayranıdır. Nazım, M. Kemal'e kafa tutmuş, başkaldırmış ve bu yüzden uzun yıllar zindanda kalmıştır. Kemal ve Nazım sevgisi bir arada olur mu? Bu işte bir bit yeniği, bir samimiyetsizlik var.

**

Kadir beyin cenaze namazını bir gün geciktirmiş olsalardı, yüz binlerce Müslüman daha gelebilecekti. Camide dış şehirlerden gelen nice Müslüman gördüm.

Gelenlere, gelemeyip dua edenlere, yaptığı hizmetleri takdir edenlere, vefa gösterenlere teşekkürlerimi, selam ve hürmetlerimi arz ediyorum.

(Kadir beyin tezleri, iddiaları, hizmetleri nelerdir, bu konuda çok ciddî bir kitap yazılmasını temenni ederim. Ciddî bir kitap dedim, lütfen konu mıncıklanmasın.)

**

Merhum Üstad Necip Fazıl beyefendi BABIÂLİ adlı kitabının birinci baskısında (1975, 337-8) bendeniz ve Kadir bey için “Birer kürsü sahibi, Şevket Eygi ve Kadir Mısıroğlu” demektedir.

**

Sayın Fatih Altaylı beyefendiye: Kadir Mısıroğlu'nu TV programına çağırmamı söylediler,  çağırmadım buyurmuşsunuz. Keşke, şu dostunuz meşhur Celal Şengör'ü defalarca çağırdığınız gibi onu da hiç olmazsa bir kere çağırmış olsaydınız. Böylece, onun tezlerini fikirlerini görüşlerini çürütme fırsatını bulmuş olmaz mıydınız?..

**

Türkiye'nin ilerlemesine, yükselmesine, mânen ve maddeten örnek bir ülke olmasına en büyük engel, İslam'ın karşısına çıkartılan resmî SEZAR DİNİDİR.

**

Türk Tarih Kurumu'na:

New York'ta yayınlanan The Forward adlı Yahudi gazetesinin 28 Ocak 1994 tarihli nüshasında Hillel Halkin imzasıyla yazılan yazıda M. Kemal hakkında çok acayip, akıl almaz ve garip iddialar ortaya atılmaktadır. Kurumunuzun bu yazıya tarihin ışığında çok ciddî ve tutarlı bir cevap vermesi gerekmez mi? Bu konuda niçin sustuğunu anlamakta güçlük çekmekteyim.

Haber Ara