Dolar

32,5179

Euro

34,7280

Altın

2.491,77

Bist

9.548,09

Melania Trump'ın anne ve babası da göçmen yasası programına dahil mi?

Beyaz Saray, geçtiğimiz hafta kongrede göçmen yasasının tartışıldığı dönemde, first leydi Melania Trump’ın anne ve babası Viktor ve Amalija Knavs’ın göçmen statüsünü açıklamayı reddetti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-20 21:14:26

Melania Trump'ın anne ve babası da göçmen yasası programına dahil mi?

TIMETURK | ÇEVİRİ

Beyaz Saray, geçen hafta kongrede göçmen yasasının tartışıldığı dönemde, first leydi Melania Trump'ın anne ve babası Viktor ve Amalija Knavs'ın göçmen statüsünü açıklamayı reddetti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın aile bağlarıyla yapılan zincirleme göçmenliği büyük oranda sınırlandırma yönündeki açık desteği karşısında soruları arttırdı. Sosyal medya kullanıcıları Knavs'ların göçmen statüsünü araştırmaya başladı. Yine geçtiğimiz haftalarda @Brasilmagic tarafından konu hakkında atılan bir tweet viral oldu, 124,000 beğeni aldı.

The Washington Post ise Knavs'lar için göçmenlik uzmanlarına danışarak dört ayrı statü ihtimalini haberleştirdi. Fakat Melania Trump'ın sözcüsü Stephanie Grisham, “Bunlardan hiçbir seçenek uygulanmayacak.” dedi.

KNAVS'LAR İÇİN DÖRT FARKLI SEÇENEK OLABİLİR

Bu seçeneklerden ikisi ise Post'un analizine göre Trump'ların Beyaz Saray'ı için sorunlu görünüyor. Buna göre Knavs'lar IR-5 vizesi ile Amerika'da olabilir. Bu ise bir Amerikan vatandaşının ailesi olmaları sebebiyle yasal kalıcı yerleşimci olmaları anlamına geliyor. Fakat Trump yönetiminin göç önerisi aile vizelerine de kalıcı yasal yerleşimci olsalar da sınırlama getiriyor.

Melania Trump'ın ailesi aynı zamanda Amerika'da uzatılmış turist vizesi ile de kalıyor olabilir. Başkan ise bu programa da kesintiler getirmeyi düşünüyor.

Daha düşük ihtimalli bir seçenekler ise Knavs'ların yüksek kamu menfaati veya insani nedenlerle Amerika'ya şartlı tahliye istemiş olmaları ve F-1 öğrenci vizesi sahibi uluslararası kişilerin bir okulda eğitim aldıkları sürece Amerika'da kalabilmeleri.

MELANIA TRUMP, YEŞİL KARTI EVLİLİK YOLUYLA EDİNMEDİ

Knavs'ların göçmen statüsü bir yana @Brasilmagic adlı tweeter kullanıcısının, “Melania'nin vizesi sona erdi, burada yasa dışı olarak kaldı ve vatandaşlık için Donnie ile evlendi.” şeklindeki paylaşımı dikkat çekti.

Ancak göçmenlik avukatı Michael Wildes'e göre bu yanlış bir bilgi çünkü Melania Trump 2016 yılında yeşil kartı evlilik yoluyla edinmediğini açıkladı.

Wildes, “Daha da ötesi, 2000 yılında Sayın Trump kendisinin yeşil kartı “olağanüstü yetenekli model” olarak elde ettiğini, 19 Mart 2001 yılında ise Amerika Birleşik Devletleri'ne yasal kalıcı yerleşimci olarak kabul edildiğini belirtti.” diye yazdı. “Bu sürece bakıldığında, Sayın Trump 2006 yılında 5 yıllık kalıcı yerleşim hakkının ardından vatandaşlığa hak kazandı.” diye ekledi.

Haber Ara