Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Mehmet Ersoy kimdir? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un özgeçmişi

Yeni kabinede Turizm Bakanlığı koltuğuna oturan Mehmet Ersoy kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Haberimizden Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirilen Mehmet Ersoy özgeçmişi, hayatı ve kariyeriyle ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-10 13:16:23

Mehmet Ersoy kimdir? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un özgeçmişi

Yeni kabine listesinde Kültür ve Turizm Bakanı olan Mehmet Ersoy kimdir, kaç yaşında? Mehmet Ersoy aslen nereli? İşte  Mehmet Ersoy hakkında merak edilenler...

MEHMET ERSOY KİMDİR?

Türkiye'nin her zaman en önde gelen seyahat ve turizm kuruluşlarından bir tanesi olan Etstur, yurt içerisinde binlerce otelin satış ve pazarlamasını etkin olarak yapabilmektedir. Türkiye içerisinde 60, yurt dışında ise genel olarak 40 ajansı kapsayan yüzlerce tur paketi üretmeye devam eden marka, çatısı altında birçok markaya da yardımcı olmaya devam etmektedir. Ets turun kurucusu kimdir Mehmet Ersoy tarafından kurulan Etstur geniş kitlelere hizmet gerçekleştiren seyahat acentesi olarak her zaman müşterilerine en iyi hizmeti ulaştırmayı amaçlamaktadır. Ets tur ne zaman kurulu? Ünlü organizasyon şirketi 1991 yılında kurulmuştur. Şirket Türkiye içerisinde pek çok firma ile bağlantılı olarak çalışmaya devam etmektedir.

Türk turizm sektöründe 25 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Etstur'un Yönetim Kurulu Başkanıdır. Etstur'un ardından 2000 yılında kurduğu Voyage Otelleri, 2001'deki girişimi Didimtur, 2006'da açtığı Jetset ve ucuzabilet ile turizme pek çok marka kazandırdı. 2011'in Mayıs ayında hizmet vermeye başlayan oteli Maxx Royal Belek ve akabinde açılan Maxx Royal Kemer ile turizmdeki atılımlarını sürdürdü. Aynı zamanda Akdeniz'in en iddialı golf sahalarından Montgomerie Maxx Royal'i bünyesinde bulunduran tesis, 2013 yılından bu yana dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olan European Tour Turkish Airlines Open finallerine de üst üste 3 yıl boyunca ev sahipliği yaptı.
2012 yılında cruise sektörüne yatırım yaparak Türkiye'nin tek cruise gemisi işletmecisi oldu. 2017 yılında online rezervasyon platformu odamax.com'u hayata geçirerek, dünyanın dört bir köşesinden 200 bine yakın tesis için rezervasyon hizmeti sağlamaya başladı.
İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk sahibidir

İLK KARARNAMENİN İÇERİĞİ

"1" numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, "Cumhurbaşkanlığı Makamı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcıları ve Cumhurbaşkanına Vekalet, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları, Cumhurbaşkanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşları, Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı Ofisleri ve Ortak Hükümler" başlıklı bölümlerden oluştu.

Buna göre Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması halinde yenisi seçilinceye kadar en yaşlı Cumhurbaşkanı Yardımcısı bu göreve vekalet edecek.

Söz konusu kararname ile Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı ile Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki oluşturulan kurul ve ofislerin yapısı, Bakanlıkların teşkilat yapılanmaları ve bağlı kurum ile kuruluşlara dair esaslar ve usuller belirlendi.

İlk kararnamede 7 ayrı kısım ve 539 maddeye yer verildi.

İŞTE CUMHURBAŞKANLIĞI TEŞKİLATI KARARNAMESİ

Kararnameye göre, Cumhurbaşkanı devletin başı ve yürütme yetkisi Cumhurbaşkanına ait olacak. Cumhurbaşkanı Devlet Başkanı sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil edecek, Anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını temin edecek. Cumhurbaşkanı, yetkilerinden bir kısmını gerektiğinde sınırlarını yazılı olarak belirterek astlarına devredebilecek. Ancak devrettiği yetkiyi gerek gördüğünde kendisi de doğrudan kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürlüğünün görevleri de Kararname ile belirlendi. Cumhurbaşkanı, kendisine danışmanlık ve verdiği görevleri yapmak üzere Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı atayabilecek.

 

Haber Ara