Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Medya İlhan Ömer'i hedef almayı sürdürüyor

İlhan Ömer, Fox News program sunucusunun Ömer için söylediği “Öncelikle Amerikan değil” şeklindeki ‘Tehlikeli kışkırtmaları’ na karşı kanala çağrıda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-12 08:33:10

Medya İlhan Ömer'i hedef almayı sürdürüyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Fox News'un ‘Fox & Friends' programının sunucusu Brian Kilmeade, kongreye yakın bir zamanda seçilmiş olan Minnesota Temsilcisi Demokrat bir Müslüman olan İlhan Ömar hakkında “Öncelikli olarak Amerikan olup olmadığını sorgulamalısınız” ifadelerini kullandı.

Ömar ise geçmişte aldığı ölüm tehditlerini de hatırlatarak Fox News sunucusunun, Ömar'in Amerika'ya olan bağlılığını sorgulamasının “tehlikeli kışkırtma” olduğunu dile getirdi.

AYNI KANALDAN İKİ SUNUCU…

Fox News sunucu Kilmeade hakkında hemen açıklama yapmazken yine aynı kanaldan ikinci bir sunucu olan Jeanine Pirro'nun Ömer'in başörtüsü giymesi İslam şeriat kanunlarını takip ettiğini gösteriyor yönünde ifadesiyle dikkatleri çekti. Pirro'nun programı ise iki hafta sonra kınanarak askıya alındı.

Ömer ise bu gelişmeler karşısında Twitter üzerinden, “Benim ülkeme ve meslektaşlarıma olan bağlılığım ve sevgim asla sorgulanamaz. Hepimiz Amerikalıyız” dedi.

Kilmeade'in yorumları ise muhafazakar Daily Caller web sitesinde Omar'ın 9/11 Eylül saldırılarıyla ilgili 23 Mart'ta yaptığı bir konuşmanın yer almasından sonra geldi. O gün Ömer, Müslüman Amerikalıların bu saldırılardan sonra kendilerini ikinci sınıf vatandaş olarak hissettiklerini dile getirmişti. Hak organizasyonları ise “bazı insanlar bazı şeyleri yaptığı için” insanlar özgürlüklerini kaybetmeye başladıktan sonra ortaya çıktılar şeklinde konuştu.

KILMEADE KENDİNİ SAVUNDU

Kilmeade ise yine Twitter üzerinden “Ben Temsilci İlhan Ömer'in Amerikalı olup olmadığını sorgulama niyetinde değildim. Ben hangi Amerikalı, bırakın bir Kongre üyesini bir yana, 9/11 saldırılarını nasıl önemsiz gibi gösterebilir” açıklamasını yaptı.

Dikkat çekici şekilde ne Kilmeade ne de Pirro askıya alınmalarına rağmen ne özür dilediler ne de ilk yorumlarından vazgeçtiler.

Kaynak: Haaretz

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

77_3

Haber Ara