Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Maldivler’e gitmek için en iyi zaman, ne zaman?

‘Cennetin yeryüzündeki tanımı’ olarak adlandırılan Maldivler’e gitmek isteyenlerin sıklıkla sorduğu soruların başında, “Bu adalar ülkesine gitmek için en uygun-en iyi zaman hangi aylardır sorusu” geliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-28 11:08:27

Maldivler’e gitmek için en iyi zaman, ne zaman?

foto3_12

‘Cennetin yeryüzündeki tanımı' olarak adlandırılan Maldivler'e gitmek isteyenlerin sıklıkla sorduğu soruların başında, “Bu adalar ülkesine gitmek için en uygun-en iyi zaman hangi aylardır sorusu” geliyor.

Mevsimsel olarak Maldivler'i ziyaret etmek için en uygun zaman mayıs-kasım arasındadır. Mayıs- Ekim aylarına denk gelen Güneybatı muson dönemi giderseniz çoğunlukla yağmur yağacaktır, buna karşılık en uygun fiyatlara Maldivler turunu bulma imkanınız olacaktır. Tabii uçak fiyatları da daha düşük olduğundan Maldivler turunuz daha ucuz olabilir. Aralık-Nisan, daha kuru olan kuzeydoğu musonuyla karşılaşılan yüksek mevsimdir. Ve Maldivler'de oda fiyatları da maldivler turu fiyatları da bu dönemde artıyor. Bu aylarda daha az nem ve biraz daha sıcak havayla karşılaşırsınız.

foto1_8

MALDİVLER NEREDE?

Maldivler, Hint Okyanusu'nda 290 atol ve 1190 mercan adasından oluşan Maldiv Adaları'nın 202 tanesinde yerleşim vardır. Bu adaların 87'si, otel olarak hizmet vermektedir. Kuzeyden güneye 820 kilometrelik, doğudan batıya 120 kilometrelik alana yayılır.
Bu muhteşem adalar, Hindistan'ın güney-güneybatısında, Sri Lanka'nın batısında yer almaktadır. 

Maldivler'de tatile gelen konukların neredeyse yarısının şnorkelle yüzme ya da dalış yapmak amacıyla geldiği bir destinasyondur. Adanın lagünü ve renkli balık ve mercanların berrak sularını görür görmez deneyimlemek isteyeceği bir turdur.

foto2_15Sıcaklığın nadiren 80'lerin altına düştüğü sıcak bir iklime ekleyin. Nem oranı yüksektir (yüzde 80); ancak bu özellikle geceleri deniz esintisi ile azalır.

Parlak güneş ışığında parıldayan su tutmayan plajları ve turkuaz lagünleri bekleyebilirsiniz. Özel ada tatil köyleri, su üzerinde yüzen gibi görünen bungalovlar, sualtı restoranları ve sonsuzluk havuzları dikkatinizi çekecektir.

Diğer bir avantaj da deniz sıcaklıklarının yıl boyunca çok rahat 26 ° C ile 29 ° C arasında değişmesidir.
Peki, en uygun zaman ne zaman?
Maldivler, Kasım ayından Nisan ayına kadar uzun bir harika hava iklimine sahiptir. Yıl boyunca 29 ° C ila 31 ° C arasında sıcak ve tropiktir ve ortalama düşükler nadiren 24 ° C'nin altına düşer.

foto4_7

Ocak - Nisan - yoğun sezon

Kısa keskin, etkileyici yağmurlarından kaçınmak için Ocak ve Nisan ayları arasında gidebilirsiniz; çünkü bu aylar genellikle en kurak aylardır ve bazıları için düşük nem, bir nimettir. Bu aylar dalgıçlar için mükemmel plaj tatilidir. Ancak, bu aylar, turistlerin akın ettiği en yoğun zaman olduğunu unutmayın.

Maldives-storm-clouds

Mayıs - Eylül - sıcak ama biraz yağmur

Mayıs ve Eylül arasındaki dört ay boyunca hâlâ sıcaktır, ancak uzun güneşli havaların arasında fırtınalar olabilir. Bunlar haziran civarında zirve yapıyor. Yağmur duşları genellikle kısadır ve güneş bulutların arasından parlayıp her şeyi kuruyana kadar uzun sürmez.
Şnorkelle yüzmeyi seviyorsanız, şu anda plankton formlarının ve görünürlüğün azaldığını unutmayın. 

Furaveri-Island-Manta

Ekim - Kasım - köpekbalığı görmeniz için en iyi zaman

Bu aylar ılık sıcaklıklar ve uzun süre güneşlidir ancak yağmur ve fırtına olasılığı artar. Yine de, planktonla beslenmeye başlayan balina köpekbalıklarını ve manta ışınlarını görmeniz büyük olasılıkla Ekim ve Kasım aylarında gerçekleşir. 

foto5_6

harita_8

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara