Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Makedonya Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan ile görüştü

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov önce Meclis Başkanı İsmail Kahraman daha sonra ise Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-20 16:19:37

Makedonya Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan ile görüştü

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov Ankara'da. İvanov önce Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü. TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede konuşan Kahraman, İvanov'u Meclis'te görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İvanov da çok ulvi mücadele gerçekleştiren, vatanın birliğini ve dirliğini korumak için büyük mücadeleler gösteren ve maalesef kayıplar veren Türk askerlerine başsağlığı dileklerini iletti. 15 Temmuz hain darbe girişiminden duyduğu üzüntüyü dile getiren İvanov, "Daha o günün sabahında, hiç beklemeden, Türkiye'nin demokratik yollarla seçilmiş temsilcilerinin yanında olduğumuzu ve destek verdiğimizi en açık şekilde gösterdik." dedi.

Görüşmeye; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ile Türkiye-Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Bürge de katıldı.

BAŞBAKAN İLE ÇALIŞMA YEMEĞİ YEDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Çalışma yemeğinde, iki ülke arasındaki kuvvetli bağların son dönemde artan karşılıklı ziyaretlerle daha da pekişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdikleri belirtildi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen çalışma yemeğinde bir araya gelen Yıldırım ve Ivanov, Makedonya'da yaşayan soydaşların iki ülke arasındaki kardeşlik köprüsünün en önemli unsurlarından biri olduğunu vurguladı. Yıldırım ve Ivanov, ayrıca iki ülke arasındaki kuvvetli bağların ve kardeşlik duygularının son dönemde artan karşılıklı ziyaretlerle daha da pekişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ivanov, Türkiye'nin Makedonya'nın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşme çabalarına verdiği destek için de teşekkür etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara