Dolar

32,3355

Euro

35,1531

Altın

2.241,72

Bist

8.718,11

Macron'un 'akıl hocası’ ekonomist Attali: Türkiye tek başına hareket ettiğine göre NATO öldü!

Fransa eski Cumhurbaşkanı Mitterrand'ın danışmanlarından ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un 'akıl hocası' olarak bilinen Fransız Ekonomist Jacques Attali, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik Barış Pınarı Harekatı nedeniyle 'NATO öldü, Avrupa olarak yalnızız' değerlendirmesinde bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-19 17:44:23

Macron'un 'akıl hocası’ ekonomist Attali:  Türkiye tek başına hareket ettiğine göre NATO öldü!

Fransa eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand'ın danışmanlarından ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'akıl hocası' olarak bilinen Fransız Ekonomist Jacques Attali, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik Barış Pınarı Harekatı nedeniyle "NATO öldü, Avrupa olarak yalnızız" değerlendirmesinde bulundu.

Macron'un politikalarını geliştirirken etkilendiği uzmanlardan biri olan Ekonomist Attali, Türkiye'nin diğer NATO üyesi ülkelerin onayı olmadan Rus silahları alması ve bağımsız bir şekilde Suriye'ye karşı harekat başlatmasını gerekçe göstererek NATO'nun "öldüğünü" yorumunu yaptı.

Fransa Devlet Televizyonu France Info'da katıldığı bir programda konuşan Attali, "NATO üyesi bir güç olan Türkiye diğer üyelerin onayı olmadan Rus silahları alarak tamamen özgür bir şekilde savaşmaya karar verdiğine göre NATO öldü. Türkiye bunu gerçekleştirdi, kimse tepki göstermedi ve Amerika Birleşik Devletleri onu engellemek için hiçbir şey yapmadı" ifadelerini kullandı.

Attali konuşmasına, "Eğer NATO öldüyse ve Amerika Birleşik Devletleri artık bizi savunmuyorsa, Avrupalılara kendilerini korumak için birleşmekten başka yapacak bir şey kalmadı" şeklinde devam etti.

Cumhurbaşkanı Macron da cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'deki Kürtlere karşı yaptığı saldırının Batı'ya karşı büyük bir hata olduğunu söylemişti.

Haber Ara