Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

Lübnan, İsrail ihlallerini BMGK'ye şikayet etti

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-02 20:23:31

Lübnan, İsrail ihlallerini BMGK'ye şikayet etti
Lübnan hükümeti, Suriye'ye yönelik saldırılarında hava sahasını ihlal etmekle suçladığı İsrail'i, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) şikayet etti.

Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, iki gün önce İsrail'e ait 3 savaş uçağının Lübnan hava sahasını kullanarak Suriye'deki bazı noktaları hedef aldığı hatırlatıldı.

Tüm dünyanın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele ettiği bir dönemde gerçekleşen söz konusu ihlalin Lübnanlıların güvenliğine yönelik bir tehdit olarak tanımlandığı açıklamada, "Bakanlık, İsrail'in Lübnan egemenliğine yönelik tehlikeli ihlalini New York'taki BMGK'ye ileterek şikayetçi oldu." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, BMGK'ye Lübnan'ın kara, deniz ve hava sahalarına yönelik "günlük" hale gelen İsrail ihlallerinin önüne geçilmesi çağrısında bulunuldu.

İsrail'e ait insansız hava araçları, savaş uçakları ve hücumbotları, sık sık Lübnan sınırlarını ihlal ediyor. Lübnanlı yetkililer her fırsatta bu ihlallere ilişkin BM'ye şikayetlerini sunuyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara