Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Liverpool'un Mısırlı kralı için tribünler inledi: Ben de Müslüman olacağım!

Mısır’lı Liverpool FC futbol takımı oyuncusu Muhammed Salah bir sezonda 30 gol yaparak İngiltere futbol tarihine adını yazdırdı fakat bu başarının önüne geçen bi başka sebep stadyumda yankılanan “Ben de Müslüman olacağım!” sloganlarıydı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-20 12:28:10

Liverpool'un Mısırlı kralı için tribünler inledi: Ben de Müslüman olacağım!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Al Jazeera'nin haberine göre Liverpool Futbol Kulübü fanları Muhammed Salah'ı sloganlarla kucakladı. 25 yaşındaki futbolcu bir sezonda attığı 30 gol ile İngiliz futbol tarihine geçerken İslamafobi karşıtı bir kampanyanın da odağına oturdu.

Stat, genç futbolcunun İngiliz hayranlarının, "Mo Sa-la-la-la-lah, Mo Sa-la-la-la-lah, eğer senin için yeterince iyyise, eğer benim için yeterince iyyiyse, eğer fark yaratacaksa, o zaman ben de Müslüman olacağım!” sloganlarıyla inledi.

Stattaki müzik şöyle devam etti: "O camide oturuyor, orası benim olmak istediğim yer!

Mısır milli takımının da oyuncusu olan Saleh, BBC 2017 yılın Afrikalı futbolcusu seçilmişti. Kısa sürede İngiltere futbol toplumu tarafından sevildi. Porto karşısında galibiyet kazanan Liverpool'un 125 yıllık tarihinde bir sezonda 30 gol atan 13. futbolcu oldu ve futbol efsanelerinden Lionel Messi'ye benzetildi.

IMG_20170715_111841

KİTLELER TARAFINDAN İSLAMAFOBİYE KARŞI GALİBİYET OLARAK ALGILANDI

Bundan daha da önemlisi İngiliz futbolundan yaşanan ırkçılığa karşı “Mısırlı Kral” lakabıyla anılan genç futbolcunun bir galibiyet olarak öne çıkmasıydı. 7 Şubat tarihli bir rapora göre, futbolda ayrımcılığa karşı başlatılan “Kick it Out” Hareketi, 2017-2018 sezonunun ortasında ayrımcılık olaylarının yükseldiğini belirtildi.

AYRIMCILIK VAKALARINDA YÜZDE 59 ARTIŞ

Hareket, 2017'nin sonunda 282 vakaya ilişkin 300'den fazla ayrımcılık kaydı alındı. Bu kayıtlar profesyonel futbol oyunu, halk nezdinde futbol ve sosyal medyayı kapsıyordu. Bu ise geçen sezonun aynı dönemine göre yüzde 59'luk artış gösteriyordu.

İslamafobiyi durdurmakta da büyük bir başarı yakalayan Saleh ise sosyal medyayı da salladı. Hicivci Karl Sharro, “Mo Salah medeniyetlerin çarpışmasını sonlandırmak için dünyadaki herkesten daha fazla iş yapıyor” diye yazdı.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara