Dolar

32,5976

Euro

34,7961

Altın

2.488,42

Bist

9.457,82

Libya Ulusal Uzlaşı Hükümeti Komutanı Ammar: Rus paralı askerleri, Trablus’tan çekilmeye başladı

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) Yedek Kuvvet Komutanı Nasir Ammar, Hafter güçlerinin yanında savaşan Rus Wagner Grubu’na bağlı paralı askerlerinin çoğunun güney Trablus'taki cephelerden çekilmeye başladığını doğruladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-13 13:57:08

Libya Ulusal Uzlaşı Hükümeti Komutanı Ammar: Rus paralı askerleri, Trablus’tan çekilmeye başladı

المرتزقة-فاغنرا-696x435

Türkiye ile Rusya'nın girişimiyle Libya'da varılan ateşkese, küçük çatışmalar olsa da, uyulduğu bildirilirken; ateşkesin kalıcı olmasına yönelik çabalar da sürüyor.

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) Yedek Kuvvet Komutanı Nasir Ammar, Hafter güçlerinin yanında savaşan Rus Wagner Grubu'na bağlı paralı askerlerinin çoğunun güney Trablus'taki cephelerden çekilmeye başladığını doğruladı.

Ammar yaptığı açıklamada, Rus paralı askerlerini Wagner'in grubundan Al-Jafra hava üssüne taşıyan helikopterlerin fotoğraflarını çekerek, paralı askerlerin çoğunun taşındığını ve bazılarının paralı askerlerin geri kalanının güvenli bir şekilde geri çekilmesini sağlamak için ön saflarda kaldığını da sözlerine ekledi.

UMH Komutanı Ammar, Halihazırda Salah al-Din, Yarmouk, Khalat ve Abu Salem'in ön cephelerinde 500'den fazla Rus paralı askerinin yanı sıra Hafter tarafından savaşı kendi lehine çevirmek için toplanan 1000'den fazla Janjaweed paralı askerinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Ammar, "Rus paralı askerlerinin geri çekilmesi Putin ve Erdoğan'ın görüşmesinden sonra geldi" dedi.

rus

 

Haber Ara