Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Libya’da, Sisi’ye darbe: 4 Mısır askeri öldürüldü

Libya’da Ulusal Uzlaşma Hükümetine bağlı güçler ile Hafter güçleri arasında çıkan çatışmada 4 Mısır askerinin öldürüldüğü, bir askerin de esir edildiği bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-24 10:27:47

Libya’da, Sisi’ye darbe: 4 Mısır askeri öldürüldü

BM'nin meşru saydığı Libya Ulusal Uzlaşma Hükümetine bağlı güçlerin, başkent Trablus'a saldıran Hafter'e bağlı militanları geri püskürttüğü bildirildi.

Çıkan çatışmalarda da aralarında 4 Mısır askerinin de bulunduğu çok sayıda Hafter yanlısının öldürüldüğü bildirildi. Bir Mısır subayının da esir edildiği açıklandı.

Al-Arabi Al-Jadeed'e bilgi veren kaynaklar, Ulusal Uzlaşma Hükümeti'nin elinde tutulan Mısırlı asker sayısının ise 5'e yükseldiğini açıkladı.

Bölgedeki kaynaklar, Hafter safında savaşan Mısır askerlerinin ilk defa kayıp vermesini ve bir askerinin de esir edilmesini dikkat çekti.

Kaynaklar ayrıca, Hafter güçlerinin daha önceki çatışmalarda yaralı ve ölülerini tahliye ederken, bu sefer ise cesetlerini çatışma bölgesinde bırakıp kaçtıklarını bildirdi.

Son çatışmalarda biri Mısır subayı olmak üzere çok sayıda başka ülkelere ait paralı askerin ele geçirildiği de açıklandı.

HAFTER'İN SÖZCÜSÜ YİNE ANKARA'YI SUÇLADI

Öte yandan Libya'da, Türkiye'nin destek verdiği Trablus Uzlaşma Hükümeti'ne karşı savaş yürüten Hafter'in Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü'nün Ankara'yı hedef alan açıklamaları sürüyor.

Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye tarafından başkent Trablus'un 200 kilometre doğusunda bulunan Misrata Limanı üzerinden Libya'ya silah ve askerî araç sevkiyatı yapıldığının saptandığını duyurdu.

el-Mismari'nin açıklamaları şöyle:

 “İstihbarat birimleri, batı bölgedeki terörist grupların ve silahlı çetelerin savaş potansiyeline destek vermek için Türkiye'den Misrata deniz limanı üzerinden silah ve askerî araç sevkiyatının yapıldığını saptadı. Açıkça ve tüm uluslararası toplumun gözü önünde yapılan bu yardım, ilan edilen ateşkesin ihlalidir. Ordu birlikleri saatlik olarak durumu takip ederek ve değerlendirerek, şimdiye kadar buna tepki vermedi.”

Haber Ara