Dolar

32,5898

Euro

34,7969

Altın

2.416,92

Bist

9.645,02

Leonardo DiCaprio'dan 'Inception' itirafı

Leonardo DiCaprio, Başlangıç (Inception) filminin finalinde ne olduğunu anlamadığını itiraf etti. Film, tasarladığı son ile hayranları arasında da çok konuşulmuş ve aslında ne anlatılmak istendiği uzun süre tartışılmıştı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-11-20 16:00:03

Leonardo DiCaprio'dan 'Inception' itirafı

Usta yönetmen Christopher Nolan'ın kafa karıştıran bilim kurgu filmi Başlangıç (Inception) bir kez daha gündemde.

Tam 10 sene önce vizyona girne ve büyük beğeni toplayan film, muğlak finaliyle uzun süre konuşulmuştu.

Bilim kurgu hayranları, bu finalle yönetmenin ne anlatmak istediğini uzun süre konuşmuş, tartışmıştı.

Filmin başrol oyuncusu Leonardo DiCaprio da söz konusu finalden bir şey anlamadığını söyledi.

INCEPTION'IN MUĞLAK SONU

Finalde Dicaprio'nun oynadığı karakter Dobb'u nihayet çocuklarına kavuşurken görmüştük. Cobb yaşananların gerçek mi yoksa rüya mı olduğunu anlamak için totem olarak kullandığı topacı çevirmişti.

Tabii ki izleyici bunun cevabını öğrenemeden, masanın üzerinde dönmekte olan topaç tam yalpalar gibi olduğu an ekran siyaha dönmüştü.

12_1

13_25

Independent Türkçe'nin ScreenRant'tan aktardığı habere göre WTF With Marc Maron podcast yayınına katılan DiCaprio, Başlangıç'ın finaline ilişkin düşüncelerini şu sözlerle anlattı:

"Hiçbir fikrim yok. Sadece karakterine odaklanmış durumdasın. Mevzu bahis Christopher Nolan ve zihni ve (filmin) nasıl bir araya getirildiği olduğunda, herkes sürekli bu bulmacayı bir araya getirmeye çalışıyordu. Sanırım kişinin bakış açısına bağlı bir durum."

Şimdiye dek finalin rüya ya da gerçek olduğunu kanıtlamaya çalışan onlarca teori üretildi. Ancak gerçek cevap asla öğrenilemedi.

Filmde Cobb'un akıl hocası Miles rolündeki usta aktör Michael Caine bir açıklamasında finalin gerçek olduğunu düşündüğünü şu sözlerle dile getirmişti:

"Eğer ben oradaysam o zaman gerçektir. Çünkü ben hiç rüyada olmadım. Ben rüyayı icat eden adamım."

p7825626_v_v8_ad
Inception, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak konusunda usta bir hırsız olan Dom Cobb'un yaşadıklarını anlatıyor. Bu özelliği ve yeteneğini "kurumsal hırsızlık" konularında kullanması nedeniyle uluslararası bir kaçak olan Cobb, son işinde, içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat bulur. Cobb ve ekibinin bu kritik ve son görevi ise bu sefer bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir.

YÖNETMEN NE DİYOR?

Finalin gerçek mi yoksa rüya mı olduğu sorusuyla en çok karşılaşan kişiyse kuşkusuz filmin yönetmeni Christopher Nolan'dı. Şimdiye kadar yaptığı filmlerle ilgili kendisine gelen sorular arasında en çok bu soruya maruz kaldığını vurgulayan Nolan bir röportajında şunları söylemişti:

"Benim için komik olan, insanların gerçekten buna cevap vermemi beklemesi."

"ASIL ÖNEMLİ OLAN COBB'UN ÇOCUKLARINA BAKMASI"

Yönetmen sahnenin önemli noktasının rüya mı gerçek mi olduğundan ziyade, Cobb'un topaca değil çocuklarına bakması, topacı geride bırakması olduğunu belirtmişti.

Brad Pitt'ten DiCaprio'ya: O tahta parçasını seninle paylaşırdım (HABERE GİMTEK İÇİN TIKLAYINIZ)

Başlangıç filmi gerçek olabilir mi?
Başrollerini Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon, Ellen Page ve Tom Hardy'nin paylaştığı Christopher Nolan filmi Inception gerçek oluyor. MIT'deki bilim adamları, rüyaları manipüle etmenin bir yolunu buldular.
Inception filminin sonunda ne oluyor?
bu çıkarıma göre filmin sonunda cobb gerçekten çocuklarına kavuşuyor. ancak saito, holding'ler, ariadne ve gördüğümüz o maceranın çoğu yüksek ihtimalle tedavinin bir parçasıydı. amaç imparatorluk haline gelmiş bir şirketin veliahtının zihnine farklı bir fikir yerleştirmek değil, cobb'un bir şekilde zorlu bir bulmacayı ...
Başlangıç nasıl bir film?
Öncelikle kurgu açısından The Prestige ve The Dark Knighttan geri Inception.Senaryo da yine bu iki filme kıyasla (Memento'yu da dahil edersek üç) derinlikli değil.Nolan sağlam bir temel kurmak yerine brifing vermeyi seçiyor,bu da inandırıcılık konusunda filmi zayıf bırakıyor.İzledikten sonra işte budur dedirten bir ...
Inception filmi ne kadar sürüyor?
2 saat 28 dakika

Haber Ara