Dolar

32,3375

Euro

35,1809

Altın

2.245,46

Bist

8.718,11

Lee Harvey Oswald kimdir ?

Amerikan asker ‪Lee Harvey Oswald. ‪Lee Harvey Oswald kimdir? ABD Başkanı Kennedy'i Lee Harvey Oswald mı öldürdü? İşte ‪Lee Harvey Oswald'ın biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-28 22:30:16

Lee Harvey Oswald kimdir ?

‪Lee Harvey Oswald, 18 Ekim 1939'da New Orleans, ABD'de doğdu.

1956-59 seneleri arasında deniz piyadesi olarak görev yaptı. Bu dönemde sosyalizmden etkilenerek siyasi görüşünü değiştirdi. Bir süre sonra Rusça öğrenmeye başladı ve ordudan ayrıldı.

Oswald, Sovyetler Birliği'ne iltica başvurusu yaptı ve Amerika'da ordu mensubuyken Sovyetler Birliği'nde işçi olarak çalışmaya başladı.

Oswald bir süre sonra tekrar Amerika'ya döndü ve Kaliforniya'ya yerleşti.

Burada ABD'nin Küba politikasının eleştiren bir dernek kurdu. Sokakta Amerika aleyhine broşürler dağıttı. Bu yüzden sokakta insanlarla birçok defa kavga etti.

1962 yılında Pentagon'da göreve başladı, lakin KGB ajanı olduğu söylentileri yüzünden görevine son verildi.

22 Kasım 1963'te Küba politikasını eleştirdiği 35. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı John F. Kennedy'ye düzenlenen suikasttan sonra, baş şüpheli olarak tutuklandı.

Olaydan iki gün sonra ne olduğu anlaşılmadan, Jack Ruby adlı, Polonya Yahudisi bir gece kulübü işletmecisi tarafından yüzlerce CIA ajanı ve FBI polisi arasında öldürüldü.

Jack Ruby'nin yüzlerce memur arasından sıyrılarak, tek atışta Oswald'ı öldürmesi, bazı kesimler tarafından ilginç bulunmuş ve onlarca komplo teorisinin üretilmesine neden olmuştur.

Kennedy'nin katili, olay sırasında üç el ateş ettiyse de, kameralara iki merminin isabet ettiği yansıdı. Bununla birlikte, Kennedy'nin vücudunda ise 8 adet yara izi bulundu.

1964 Warren, 1975 Rockefeller ve Yahudi asıllı senatör Frank Churc'ün oluşturduğu komisyonlar Oswald'ın bu suikastı tek başına gerçekleştirdiği sonucuna varmışlardır.

Bazı balistik uzmanları; Oswald'ın suikast için seçtiği silahın eski yapısından dolayı böylesine büyük küresel bir etki yaratacak olay için uygun olmadığını ve eski bir asker olan Oswald'ın bunu bilmesi gerektiğini savunurlar.
Bu suikast ile ilgili daha fazla bilgi edinilebilmesi için, 45. ABD Başkanı Donald Trump, uzun zamandır gizli tutulan belgelerin açıklanması için talimat verdi.

 

Haber Ara