Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kuzey Kore medyası: Trump yaptırımları kaldıracak

Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Singapur'da gerçekleştirdiği görüşmede ABD Başkanı'nın ilişkiler düzelince Kuzey Kore'ye yaptırımları kaldırma sözü verdiğini bildirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-13 12:27:50

Kuzey Kore medyası: Trump yaptırımları kaldıracak

KCNA ayrıca Trump ile Kim'in birbirlerinin ülkelerine davetlerini kabul ettiklerini de belirtti. Bu sözler Singapur'da Salı günü yapılan görüşmenin ardından açıklanan ortak bildiride yer almıyor.

Zirve öncesinde Trump yönetimi Kuzey Kore nükleer programını bitirme yolunda izlenebilir ve geri dönülmez adımlar attığı takdirde yaptırımların kaldırılacağı mesajını veriyordu.

Devlet medyası öte yandan Kore Yarımadası'nda barış ve istikrar koşullarını sağladığı gerekçesiyle liderleri Kim'e övgüler yağdırdı. Zirvenin ABD ile düşmanlıkları bitirecek yolun başlanbgıcı olduğu görüşü de manşetlerde baskın çıktı.

Çarşamba günü Trump da, Kim'le 'tarihi' bir görüşme yaptıklarını ilan etti.

Trump, Twitter'dan paylaştığı mesajda "Dünya olası bir nükleer felaketten büyük bir geri adım attı. Füze denemeleri ve araştırmaları artık olmayacak. Teşekkürler Kim!" ifadelerini kullandı. Kim, ortak bir bildiride nükleer silahsızlanma taahhütlerini tekrarladı.

Trump ise bunun karşılığında Kuzey Kore ile "savaş oyunlarına son vereceklerini" söyledi. Bu da Güney Kore ile yürüttüğü askeri tatbikatlara son vereceği anlamına geliyor.

Bu tatbikatlar uzun süredir Pyongyang'ın tepkisini çekiyordu.

 

Haber Ara