Dolar

32,5990

Euro

34,8077

Altın

2.502,96

Bist

9.435,31

Küresel lider

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-01 08:52:04

Küresel lider

Etkisi ve ünü Türkiye'nin ve bölgenin sınırlarını çoktan aşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün dünyaya yön veren küresel liderlerden biri olduğunu kimse inkâr edemez.

Bu abartılı bir övgü değil.

Bilakis dünya gündemini takip eden ve tarafsız gözle gözlem yapan herkesin görebileceği bir durumun tespitini yapıyorum.

Avrupa'da, Amerika'da, Arap ülkelerinde, Fas'tan Pakistan'a İslam coğrafyasında Erdoğan sürekli gündemde.

Sevenleri olduğu kadar tehdit olarak gören, kıskanan ve nefret edenler de var.

Türkiye'de de öyle değil mi?

Birilerinin tekerine çomak soktuğu için düşmanlarının olması gayet normal.

Uzun süredir bölgede en önemli oyun kuruculardan biri olan Türkiye, tek kutupluluktan çok kutupluluğa evrilmekte olan küresel arenada da artık oyun kurucular arasında.

Amerika'ya karşı safları sıklaştırma arayışındaki ülkelerin yanlarında görmek istedikleri bir güç.

Bunda ülkemizin konumu ve yaşanan şartlar kadar Erdoğan'ın liderliğinin de rol oynadığını görmemek insafsızlık olur.

Çünkü Türkiye'nin coğrafi konumu geçmişte de aynıydı.

Ayrıca başarı için şartların uygunluğu kadar o şartları doğru okuyup değerlendirebilen bir liderin varlığı da önemli.

Pakistan Başbakanı İmran Han'ın eşi Büşra İmran, geçenlerde Pakistan medyasına verdiği röportajda Erdoğan'a övgüler yağdırdı.

“Allah bir milletin kaderini değiştirmek istediğinde onlara siyasetçi değil, lider yollar” diyen Büşra İmran, Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah'tan sonra günümüzde sadece iki lider bulunduğunu, birinin eşi İmran Han ve diğerinin de Erdoğan olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı'nın dünya Müslümanlarına destek olmak için harcadığı çabalara işaret eden Büşra İmran, Erdoğan'ı “İslam dünyasının gerçek lideri” olarak niteledi.

Pakistan Başbakanı'nın eşinin bu sözleri, kendilerini Müslümanların lideri görenleri pek tabii rahatsız eder.

Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda dünyaya verdiği mesajlar ve daha adil bir dünya düzeni çağrısı da yine onun küresel bir lider olduğunu gösterdi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, konuşmayı “olağanüstü” bulduğunu ifade ederek, konuşmanın ardından Erdoğan'ı selamladıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı, New York'ta Malcolm X'in kızları Qabilah ve İlyasa Şahbaz'la görüşmüştü.

Görüşmenin ardından Anadolu Ajansı'na konuşan İlyasa Şahbaz, Erdoğan'ın babasının mirasını temsil ettiğini söyledi ve "Özellikle insan onuru, merhamet ve toplumsal adalet adına konuşan böyle bir liderle bir araya gelmek, benim için büyük onurdur" dedi.

Meyveli ağaç taşlanır ve her başarı hasedi de beraberinde getirir.

Başarıdan rahatsız olanlar ve üzerinde durdukları zeminin ayaklarının altından kaydığını hissedenler, başarıyı gölgelemek ve sahibini küçümsemek için çeşitli yollara başvururlar.

Böylelerinin en çok yaptıkları şey, her fırsatta başarılı kişiye sataşmak ve hakaret etmektir.

Fas Gençlik ve Spor Bakanı Reşid Et-Talib El-Alemi, geçen hafta yaptığı bir konuşmada, koalisyon ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Türkiye'deki AK Parti'yi örnek aldığını söyledi.

Erdoğan'ın başarısız bir örnek olduğunu ve Türkiye ekonomisini felakete sürüklediğini öne süren Faslı bakan, iddiasına kanıt olarak da Türk Lirası'nın değer kaybetmesini örnek gösterdi.

El-Alemi'nin Türkiye ve Erdoğan'la ilgili sözlerine tepki yağınca, söz konusu konuşmanın videosu partisinin internet sitesinden ve Youtube kanalından kaldırıldı.

Haset ve düşmanlıktan çatlasalar da Reis'i akıllarından çıkaramıyorlar.

Haber Ara