Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Kültürlerin harmanlandığı şehir Hatay

Kültürlerin kaynaştığı ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Hatay ülkemizin gezilmesi gereken güzide şehirlerinden

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-26 11:41:42

Kültürlerin harmanlandığı şehir Hatay

Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış olması sebebiyle, her köşe başında tarihin izlerine rastlayabileceğiniz Hatay'da görülmesi gereken pek çok yapı bulunuyor. 

Hatay Arkeoloji Müzesi

Tarihi miraslar ile dolu olan Hatay'ı ziyaret etmeye gittiyseniz bu müzeye mutlaka uğramalısınız. Dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi olan Arkeoloji Müzesi Antakya, Samandağ, Güzelburç ve Narlıca'da gerçekleştirilen kazılar sonucunda ortaya çıkmıştır.

Habib-i Neccar Cami

Bu cami Hatay'ın en önemli dini yapılarından biridir. Anadolu'da kurulan ilk cami olan Habib-i Neccar Camii hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar için oldukça önemli bir yapı niteliğindedir.

Aziz Simeon Manastırı

Oldukça eski olan bu yapı günümüze çok sağlam bir şekilde ulaşamamış olsa da sadece kalıntıları ve ev sahipliği yaptığı büyüleyici manzara ile hayranlık uyandırmaktadır.

St. Pierre Kilisesi

Dini yapıları ile ünlü bir şehir olan Hatay'a gidip St. Pierre Kilisesi'ne uğramadan dönmemelisiniz. Asi Nehri'nin batısında bulunan kilise Hristiyanlar için büyük bir öneme sahiptir.

Titus Tüneli

Bu tünel, Roma İmparatorluğu zamanında Vespasian tarafından yaptırılmıştır. Tünelin yapımı Vespasian tarafından başlatılsa da çalışmalar devam ederken Vespasian vefat etmiştir ve tünel Titus tarafından tamamlanmıştır. Hikayesiyle sembolleşen bu tünel Tinus Tüneli ve Vespasian Tüneli olarak bilinmektedir.

Nerede ve ne yiyebilirsiniz?

  • Sultan Sofrası'nda Antakya Kahvaltısı
  • Sabri Usta'nın Yeri'nde Bol Peynirli Künefe.
  • Aydın Kasabı'nda Tepsi Kebabı
  • Humusçu Nedim Usta'da Fava ve Humus.
  • Tarihi Affan Kahvesi'nde Haytalı Tatlısı
  • Pöç Kasabı'nda Kağıt Kebabı
  • Gözde Paça Çorba'da İşkembe.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara