Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kremlin’de Putin ile yönetmen Sokurov arasında sert tartışma

Kremlin’deki bir toplantıda ünlü sinema yönetmeni Sokurov’un, 'Muhalif gençlere yönelik iktidarın baskıcı tutumuna bir son vermesi gerektiğini' söylemesi ve Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov ile babası Ahmet Kadirov'a verilen 'kahramanlık madalyasını' eleştirmesi Rus lider Putin’i kızdırdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-12 13:07:59

Kremlin’de Putin ile yönetmen Sokurov arasında sert tartışma

a27708be1f97be66c2ef47d74d64ac9d

Rusya'da bugünlerde, en çok konuşulan konuların başında Devlet Başkanı Putin ile ünlü sinema yönetmeni ve konsey üyesi Sokurov arasında yaşanan ‘sert tartışma' geliyor.

Kremlin'deki bir toplantıda ünlü sinema yönetmeni ve konsey üyesi Aleksandr Sokurov'un yaptığı bazı sert eleştiriler, Devlet Başkanı Putin'i kızdırdı. Putin, Rusya'nın etnik zenginliğine işaret etti ve "Yolumuzu, tarihin bize miras bıraktığı bütün katmanlara yaslanarak seçmeliyiz" dedi.   

 Sokurov'un "Muhalif gençlere yönelik iktidarın baskıcı tutumuna bir son vermesi gerektiğini" söylemesi ve daha sonra Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov ile babası Ahmet Kadiroav'a verilen "kahramanlık madalyasını" eleştirmesi sonrası Putin, önemli olanın Rusya'nın ve Rusya'da yaşayanların iyiliği için hizmet etmek olduğunu söyledi. 

Dünya İnsan Hakları Günü'nde Kremlin'de yapılan Sivil Toplumu ve İnsan Haklarını Gelişirme Konseyi toplantısında konuşan Putin, Rusya toplumunun farklı etnik kökenlerden oluşan zenginliğini anlatırken tarihi konulara değindi ve özetle şunları söyledi: 

"Peki kimdir Ruslar? Dokuzuncu yüzyıldan önce Rus diye bir şey yoktu. Pek çok etnik unsurun üst üste eklenmesiyle oluştu. Öncelikle Slavlar, ama sadece onlar değil, Fin-Ogurlar, diğerleri ve diğerleri. Hatta Yahudiler. Rus halkının içinde erimiş, bize ait bir etnos bu da. Tarihin bize miras bıraktığı bütün katmanlara yaslanarak seçmeliyiz yolumuzu. Ve elbette vatanlarına karşı samimi, ama sorumlu davranan kendi insanlarımıza dayanarak yapabiliriz bunu."
 

Haber Ara