Dolar

32,3827

Euro

35,0582

Altın

2.325,03

Bist

9.110,65

Koronavirüs hakkında bilmeniz gerekenler

Konuyla ilgili araştırma yapan doktorlar, tüm dünyada büyük paniğe neden olan ve binlerce insanın ölümüne yol açan koronavirüsten korunmanın yollarını anlattı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-25 11:01:47

Koronavirüs hakkında bilmeniz gerekenler

Soğuk algınlığında burun akıntısı ve balgam olduğu takdirde yeni bir tür koronavirüs pnömonisi olmayacağını belirten bazı doktorlar, “Koronavirüs pnömonisi burun akıntısı olmayan kuru bir öksürüktür. Bu hastalığı tanımlamanın en basit yoludur. Lütfen arkadaşlarınıza daha fazla tıbbi bilgi sahibi olduğunuzda, tanımlama ve önleme konusunda daha fazla farkındalığa sahip olacaklarını söyleyin.” uyarısında bulundular.

KORONAVİRÜSTEN KORUNMA YOLLARI

“Wuhan virüsü ısıya dayanıklı değildir ve 26-27 derece sıcaklıkta öldürülür. Bu nedenle, daha fazla sıcak su için. Korunmak için arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza daha fazla sıcak su içmelerini söyleyebilirsiniz. Güneş'e çıkın. Son zamanlarda hava soğuk ve sıcak su içmek de çok rahat. Bu bir tedavi değildir ve vücut için iyidir. Ilık su içmek tüm virüsler için etkilidir. Suyu buzlu içmemeye çalışın”

KORONAVİRÜS HAKKINDA DOKTOR TAVSİYESİ

  1. Oldukça büyük boyuttadır (hücre yaklaşık 400-500nm çapındadır), bu nedenle herhangi bir normal maske (sadece N95 özelliği değil) filtrelemeyebilir. Bununla birlikte, enfekte olan biri önünüzde hapşırırsa, yere düşmeden ve artık havaya uçmadan önce 3 metre (yaklaşık 10 fit) büyük bir zaman alacaktır.
  2. Virüs metal yüzeye düştüğünde en az 12 saat yaşayacaktır. Bu nedenle, herhangi bir metal yüzeyle temas ederseniz, ellerinizi sabunla iyice yıkayın.
  3. Virüs 6-12 saat boyunca kumaşta aktif kalabilir. Normal çamaşır deterjanı virüsü öldürmelidir. Günlük yıkama gerektirmeyen kış kıyafetleri için, virüsü öldürmek için güneşin altına koyabilirsiniz.

CORONAVİRUS'UN NEDEN OLDUĞU PNÖMONİ BELİRTİLERİ

  1. Bu ilk boğaz enfekte olacak, böylece boğaz 3 ila 4 gün sürecek kuru boğaz hissi olacak
  2. Daha sonra virüs burun sıvısına karışır ve trakeaya damlar ve akciğerlere girerek pnömoniye neden olur. Bu işlem 5 ila 6 gün sürecektir.
  3. Zatürree ile yüksek ateş ve nefes alma güçlüğü gelir. Burun tıkanıklığı normal tür gibi değildir. Suda boğulduğunuzu hissedersiniz. Eğer böyle hissediyorsanız derhal tıbbi yardım almanız önemlidir.

NASIL ÖNLENİR?

  1. Enfekte olmanın en yaygın yolu halka açık şeylere dokunmaktır, bu yüzden ellerinizi sık sık yıkamanız gerekir. Virüs sadece 5-10 dakika boyunca ellerinizde yaşayabilir, ancak bu 5-10 dakika içinde çok şey olabilir (gözlerinizi ovalayabilir veya burnunuza bilmeden dokunabilirsiniz).
  2. Ellerinizi sık sık yıkamanın yanı sıra, hala boğazınızdayken (akciğerlerinize damlamadan önce) mikropları ortadan kaldırmak veya en aza indirmek için Betadine ile Boğaz Gargarası ile gargara yapabilirsiniz.

Dikkatli olun ve bol su için.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara