Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kısa bir süre önce gözaltındaydı... Prens Velid bin Talal, Riyad yönetimiyle 'anlaşma' yaptı

Yolsuzluk operasyonlarında gözaltına alınan Suudi Prens Velid bin Talal hükümetle yerel ortak yatırımlar için görüşmeler yaptığını söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-20 16:20:57

Kısa bir süre önce gözaltındaydı... Prens Velid bin Talal, Riyad yönetimiyle 'anlaşma' yaptı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Suudi Krallığı'nın holdingi 4280.SE'nin başkanı olan Prens Velid bin Talal, Bloomberg TV'ye verdiği röportajda hükümetin kamu yatırım fonuyla krallıkta ortak yatırımlar yapılması için görüşmeler içinde olduklarını belirtti.

GÖZALTI ÖNCESİNDE PLANLANMIŞ

Reuters'in haberine göre yolsuzluk karşıtı harekette, Riyad Ritz-Carlton Hotel'de gözaltına alınmadan önce konuşmaların başladığını belirten bin Talal, sahibi olduğu Four Seasons otellerinin Kızıldeniz Projesi ve Riyad dışındaki eğlence merkezi için kullanılmasına odaklandıklarını ifade etti.

Prens aynı zamanda Krallık Holding'in yeni yatırımlar için yapılacak binalara dönük 1 milyar dolar ve 2 miliyar dolar parayı almanın eşiğinde olduğunu belirtti.

İşte röportajın ilgili bölümü:

- Bütün bu çileyi bir yanlış anlaşılma olarak mı görüyorsunuz? Yanlış anlaşılma değilse neden yaşandı?

Yanlış anlaşılma derken, 'orada olmamalıydım' demek istiyorum. Şimdi çıktım ve haklılığım kanıtlandı. Hükümetle karşılıklı anlayış gösterdik.

- Bu ne anlama geliyor?

Bu çok gizli. Bunun detayına giremem fakat karşılıklı anlayış var, güven sağlandı. Benim ve Suudi Arabistan Krallığı arasında onaylanmış bir anlaşma var.

-Bu size belirli bir şeye mal oldu mu, bri şey yapmanız gerekti mi?

Tam olarak değil. Kesin olarak böyle bir şey diyemem fakat detayına giremem. Bu, benim ve hükümet arasında gizli bir anlaşma. Artık kelepçeli olmayacağım. Yaptığımız anlaşma hapse girmeyeceğimin garantisi.

- Hükümet sizden ne iste?

Bu konuda benim ve hükümet yetkilileri arasında yapılan tartışmalara girmeyeceğim.

- Bir şey istemiş olmalılar.

Ne yazıldıysa okudum. Tüm bunlar dedikodu.

- Bir habere göre sizden 6 milyar dolar istemişler.

Bundan daha azını ve daha fazlasını okudum.

- Hükümete para ödemeniz gerekti mi? Ya da bir toprak parçası verdiniz mi? Bu manada bir teklif geldi mi?

Özel ve gizli anlaşma dediğimde buna saygı duymanız gerekiyor. Ben Suudi Arabistan vatandaşıyım. Fakat kraliyet ailesinin de bir mensubuyum. Kral benim amcam, Muhammed Selman benim kuzenim. Bu durumun altının deşilmesine izin vermemek benim menfaatime aynı zamanda.

"SERBEST KALMAK İÇİN PARA VERDİM"

Öte yandan Prens'in açıklamaları Türkiye basınında "Serbest kalmak için para verdim" şeklinde yansıdı.

62 yaşındaki, dünyanın en zengin 57'inci kişisi Prens El Velid'in başta Twitter, Apple olmak üzere dünyanın birçok önemli şirketinde hissesi bulunuyor ve servetinin 18 milyar dolar civarında olduğu söyleniyor. 

Haber Ara