Dolar

32,5378

Euro

34,9431

Altın

2.456,53

Bist

9.888,37

Kilo vermeye yardımcı besinler

Kilo, alınması kolay ancak verilmesi zor bir de oldukça can sıkıcı bir durum. Peki kilo vermek için hangi besinler tercih edilebilir? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-02 23:34:53

Kilo vermeye yardımcı besinler

Haşlanmış patates

Bol yağda kızarmış patates kızartmasının kilo vermenize değil almanıza yardımcı olacağını siz de tahmin edersiniz. Patatesi haşlanmış olarak tüketerek daha düşük kalorili olmasını sağlayabilirsiniz.

Limon suyu

Şekerli ve gazlı içecekler, elimizi uzattığımız hemen tüm market raflarında bulunuyor ve çok cazip görünüyorlar. Ancak içindeki şeker kilo almaya neden olabilecek kadar fazla. O renkli ambalajları almaktan vazgeçin ve suyunuza bir dilim limon atın. Kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Tam buğday ekmeği

Beyaz ekmeğin üretiminde hem şeker kullanılır hem de un rafine edilir. Üretimden çıktığında yüksek glisemik indeksi nedeniyle kandaki şeker miktarını artırır. Onun yerine tam buğday ve tam tahıllı ekmekleri tercih etmek lifli yapıları sayesinde kilo vermeye destek olacaktır.

Meyve

Tatlı krizinin çözümü olarak düşündüğümüz çikolata ve şekerlemeler, çok fazla şeker kullanılarak üretilir. Bitter çikolatayı tercih edebilirsiniz ancak daha iyisi meyvedir. Tüm meyveler arasında en yüksek kaloriye sahip olan avokado az tüketilmelidir. Kırmızı orman meyveleri, böğürtlen, çilek, yaban mersini ise yağ yakma özelliğine sahiptir. Çok düşük şeker içeren ve doğal antioksidan olan bu meyveler aynı zamanda C vitamini açısından da zengindirler.

Kavun karpuz

Kavun ve karpuz, su içerdiklerinden tokluk hissi verirler. Vücuttaki su dengesini sağlarlar ve kilo vermede çok iyi yardımcıdırlar.

 

Haber Ara