Dolar

32,4823

Euro

34,7700

Altın

2.489,12

Bist

9.538,18

Kıbrıs AKEL Partisi Genel Sekreteri Kyprianou: Kıbrıs’ı, Yunan olarak görmüyoruz

AKEL’in Genel Sekreteri Andros Kyprianou, Rumları ve Atina’yı kızdıracak açıklamalarda bulundu. Kyprianou, “Kıbrıs'ı Yunan olarak görmüyoruz, Kıbrıs Cumhuriyeti halkını Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler olarak görüyoruz” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-21 19:13:15

Kıbrıs AKEL Partisi Genel Sekreteri Kyprianou: Kıbrıs’ı, Yunan olarak görmüyoruz

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin ana muhalefet Partisi AKEL'in Genel Sekreteri Andros Kyprianou, Rumları ve Atina'yı kızdıracak açıklamalarda bulundu. Kyprianou, “Kıbrıs'ı Yunan olarak görmüyoruz, Kıbrıs Cumhuriyeti halkını Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler olarak görüyoruz” dedi.

CNN Türk'e konuşan Andros Kyprianou, “Kıbrıs'ı Yunan olarak görmüyoruz” dedi.

Rum ve Atina yönetiminin aksine görüşler belirten Kyprianou şunları söyledi:

"AKEL vatansever bir partidir ve bunu her zaman kanıtlamıştır. AKEL, bizi doğuran bu topraklarda hayatta kalmak için toprağımız ve halkımızla da ilgileniyor. Ancak Kıbrıs Cumhuriyeti halkını Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler olarak görüyoruz. Kıbrıs'ı Yunan olarak görmüyoruz; çünkü bazıları, Kıbrıs'ı sadece Yunanistan'ın bir parçası olarak kalmasını istiyor ... ".

ku

“KIBRISLI TÜRKLERİN DE DOĞAL GAZ ÜSTÜNDEKİ
HAKLARINI SAVUNACAĞIZ”

Emekçi Halkın ilerici Partisi (AKEL) Genel Sekreteri Andros Kyprianou, Ankara'da düzenlenen, “Doğu Akdeniz'deki Jeopolitik Gelişmeler ve Kıbrıs” konulu katıldığı panelde de şunları söylemişti:
“Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'nde şu anda bir bölünme var. Buna karşı bir şey yapılmadığı için bu anlaşmaları yapıyor. Ama bu bulunan hidrokarbon kaynaklardan faydalanmaya başlamak en az 10 yıl süre alır. Umudum bu 10 yıldan önce Kıbrıs sorununu çözebilmek. Bu süre içinde Kıbrıs sorunu çözülene kadar biz Kıbrıslı Türklerin de bu hidrokarbon doğal gaz üstündeki haklarını savunacağız. Ülkenin doğal zenginliği hepimize aittir. Sadece Kıbrıslı Rumlara değil, Kıbrıslı Türkler de hepimize aittir.”

 

Haber Ara