Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kemalizm ile Savaş Bir Arada Olmaz

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-23 12:27:36

Kemalizm ile Savaş Bir Arada Olmaz

* Kemalizmin dış politikası “Yurtta sulh, cihanda sulh” sloganına dayanır. Savaşırsa, savaş çıkarsa Kemalizm biter.

* Bir laiklik hastasına: Sen, Ezan-ı Muhammediyi yasaklayıp, onun yerine Türkçe ezan okutmayı, gerçek ezan okuyanları ağır ceza mahkemelerinde yargılayıp zindanlarda çürütmeyi laiklik mi sanıyorsun?

* Devletin ve belediyelerin bütçelerini hortumlayan sahte bir Müslümana: Cehennemde seni yakacak odunu dünyadan götürüyorsun.

* Her şeyi ben bilirim havalarındaki bir ukalaya: Sükut sana ne güzel bir ziynet olur.

* Feminist bir Müslüman kadına: Buharideki, Müslimdeki, diğer muteber hadis kitaplarındaki işine gelmeyen sahih hadisleri inkar ediyorsun, Kur'andaki ayetleri de mi inkar edeceksin be beyinsiz!

* Beyimiz, sahte şeyhleri bahane ederek gerçek tavavvufu, tarikatları, icazetli şeyhleri de inkar ediyor. Mantıksız, iz'ansız, insafsız, adaletsiz, hikmetsiz, dengesiz bir tasavvuf düşmanıdır o.

* Beş kere turistik umre seyahati yapan, mütemadiyen ben umredeyken, ben umreden geldikten sonra, ben umre hikayeleri anlatan, umre esnasında lüks otelin süper lüks ihtişamlı süitinde kalan, açık büfeden 49 çeşit yemek yiyen, tabağına aldığı yemeklerin bir kısmını yemeyip çöpe atılmasına israf edilmesine sebep olan, Kabe-i muazzamaya üst kattaki pencereden yukarıdan bakan kimseye: Sana söyleyecek bir sözüm yoktur. Cenab-ı Hak cümlemizi ıslah buyursun.

* Gururlu ve kibirli küçük birine: Ben kendimi beğenmiyorum, seni mi beğeneceğim?

* Bir günü, yirmi dört saati ben demeden geçirebilecek misin? Bunu yapabilirsen aferin sana.

* Önemli bir üniversitede okuyan terbiyeli ve efendi gence, kendisinden izin alarak “Allahın on dört sıfatını say” dedim, bilemedi. Namazı canı istediği zaman arada bir kılıyormuş. Osmanlıca hiç bilmiyormuş. Hangi lisede okudun sorusuna, İmam-Hatip mezunuyum cevabını verdi. Vah vah!..

* Başarı=tevfiq Allahtandır. Hiçbir akıllı Müslüman ben yaptım diye böbürlenmez.

* Allahtan mutlak olarak başarı istenmemeli, hayırlı başarı istenmelidir.

* Besmele (Allahın ismi) ile başlanmayan işler güdük (ebter) kalır.

* İhlassız ilmî faaliyetler, hizmetler, çalışmalar verimli olmaz.

* İhlassız alimin Mahkeme-i Kübrada yargılandıktan sonra yüzü üstü sürüklenerek Cehenneme atılacağı Sahih-i Müslim'de yazılıdır.

* İhlassız mücahid de Cehenneme atılacaktır. (Aynı kaynak)

* İhlassız hayırsever zengin de Cehenneme atılacaktır. (Sahih-i Müslim)

* Arapça bilmeyen, âlet ilimlerine vakıf olmayan, yeterli akaid ilmihal fıkıh bilgisine sahip olmayanlar Türkçe tefsir dersleri alamaz.

* Dinin zahir hükümlerini, Şeriatı bilmeden tasavvufa ve tarikata girilmez. Cahillerin ayağı kayar.

* Paraya, mala, zenginliğe tapan gizli şirke düşmüş olur.

* Haram kazançlara, rüşvete, ribaya helaldir diyen kafir olur.

* Nâmahrem kadın ve kızlara, başkalarının analarına eşlerine, kız kardeşlerine şehvetle bakan göz zinası yapmış olur. Buna helal ve caizdir diyen kafir olur.

* Gıybet etmek, rakı ve şarap içmekten büyük çirkin ve iğrenç bir günahtır.

* Hiçbir tarikatlı Müslüman gıybet etmez.

* Tarikatçı Müslüman gıybet eder.

* Hiçbir gerçek Nurcu gıybet etmez. Eden, gerçek Nurcu değil, sahte Nurcudur.

* Akşam yemeği olarak bir tas çorba ve ekmek var. Gerçek Müslüman bunu zevkle yer, şükr eder, mutlu olur. Bir tas çorbaya mı kaldım diye yerinen kişi alçak ve nankör bir kimsedir.

* Namaz kılsa, oruç tutsa da müsrif (israf eden) kimse büyük günahkardır.

* Kızdığı adama, “Allah seni ıslah etsin!” diye haykıran Müslümana: “Allah bizi, hepimizi toptan ıslah etsin!” diye bağırmalısın.

* Çocuklarını iyi, vasıflı, hayırlı Müslümanlar olarak yetiştirmeyen gafil ana babalar, sadaka-i cariyeden mahrum kalır.

* Kapının önünde bekleyen zavallı aç kediyi doyuran kimseye: Ne mutlu sana… Onun çok cömert bir Sahibi var ve seni mükafatlandırır.

* Sağlığını korumanın, sıhhatli bir ömür sürmenin birinci temel kuralı: Az yemek. Pisboğazlar sağlıklı bir ömür süremez.

* İhtilaflı (muhtelefün fih) meseller bahane ederek kimse tekfir edilemez, sapıklıkla suçlanamaz. Mü'mini tekfir edenin, kendisi kafir olur.

* Şu veya bu tarikata ve cemaate, filan veya falan şeyhe bağlı olduğu için kendisini Cennetlik ilan edenler ve sananlar sapıktır.

* (Bu kaçıncı yazışım…) İslamın önündeki en büyük engel kötü Müslümanlardır.

* Ana kural: “Dünyanın bütün halkı beni kötülemekte birleşseler, benim kendimi kötülediğim kadar kötüleyemezler.” (Süleyman Daranî hazretlerinin hikmetli sözlerindendir.)

* Birine: Benim kalemim ve vicdanım kiralık veya satılık değildir.

 

Haber Ara